Ελλάδα

Στο πειθαρχικό 6 μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης

ρακιντζής

Στο πειθαρχικό συμβούλιο των αιρετών αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να τεθούν σε αργία από το αξίωμά τους, έχουν παραπεμφθεί τα έξι μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανάμεσά τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για το θέμα της μη άσκησης έφεσης στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία ακυρώθηκαν οι απολύσεις περίπου 560 συμβασιούχων.
Να σημειωθεί ότι μετά την μη άσκηση της έφεσης στις αρχές του περασμένου χρόνου επέστρεψαν στο Δήμο και τοποθετήθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις.
Μέσα στους έξι περιλαμβάνεται και ο τότε αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Κωνσταντίνος Ζέρβας. Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό είχε υπάρξει παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος με έγγραφό του είχε ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο και επιπλέον τον καταλογισμό δαπάνης για όλους τους εμπλεκόμενους στην μονιμοποίηση τελικά των 560 συμβασιούχων.
Υπέρ της μη άσκησης έφεσης είχε ταχθεί το σύνολο των μελών του τότε δημοτικού συμβουλίου και εκτός από τον δήμαρχο Γ.Μπουτάρη και οι τότε επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ Τρ.Μηταφίδης και της Ν.Δ. Κ.Γκιουλέκας.
Στο θέμα αυτό έχει πάρει διαφορετική θέση σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της Ν.Δ. Στ.Καλαφάτης. Πάντως σε νέες πρόσφατες περιπτώσεις αποφάσεων δικαστηρίων με τις οποίες ζητείται η επιστροφή συμβασιούχων η διοίκηση Μπουτάρη δεν έχει πάρει την ίδια στάση και έχει προχωρήσει στην άσκηση έφεσης επικαλούμενη τις νομικές συνέπειες.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το