Τοπικά

Στο περίμενε για προσαυξήσεις από την παράλληλη ασφάλιση χιλιάδες συνταξιούχοι και από τη Μαγνησία

Στο περίμενε βρίσκονται εδώ και χρόνια, χιλιάδες συνταξιούχοι και από τη Μαγνησία, που περιμένουν από τον ΕΦΚΑ να τους χορηγήσει τις προσαυξήσεις σύνταξης από την παράλληλη ασφάλιση.
Χιλιάδες γιατροί, μηχανικοί του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά και του ιδιωτικού τομέα, δικαστικοί υπάλληλοι που ασφαλίζονταν παράλληλα στο Ταμείο Νομικών, ενώ έχουν λάβει το τμήμα εθνικής σύνταξης που τους αναλογεί, είτε κάποιοι από αυτούς δεν έχουν λάβει το ανταποδοτικό της παράλληλης ασφάλισης, είτε την προσαύξηση σύνταξης που προβλέπεται για τον χρόνο ασφάλισής τους.
H καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων των συνταξιούχων που είχαν παράλληλη ασφάλιση σε δύο εντασσόμενα στον ΕΦΚΑ ταμεία, αποτελεί «βραχνά» για το υπερταμείο, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, δεν υπάρχει ακόμη το κατάλληλο λογισμικό προκειμένου να υπολογιστεί το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε συνταξιούχο. Ωστόσο, τα χρόνια περνάνε και οι συνταξιούχοι περιμένουν τα χρήματα τα οποία τα έχουν δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως αναφέρει συνταξιούχος στη «Θ» «επί έξι – επτά χρόνια περιμένουμε να πάρουμε τα χρήματά μας. Όταν έχεις υπολογίσει τα χρήματά σου πόσα θα παίρνεις τον μήνα και ξαφνικά παίρνεις τα μισά, αυτό είναι αδικία. Τα χρήματα αυτά τα δουλέψαμε και δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα τα ποσά όταν μιλάμε για 300 μέχρι και 600 ευρώ τον μήνα. Σε συνεχείς οχλήσεις, ο ΕΦΚΑ μας απαντά ότι, είναι θέμα λογισμικού. Έχει κατατεθεί και μήνυση στον ΕΦΚΑ και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες κι ότι θα λυθεί το θέμα. «Τιμωρούμαστε» επειδή ασφαλιζόμασταν σε δύο ταμεία. Περιμένουμε τα χρήματά μας».
Χαρακτηριστική άλλη περίπτωση συνταξιούχου, που δικαιούται αναδρομικά ποσό 50.000 ευρώ, όμως δεν μπορεί να τα λάβει ακόμη. Σύμφωνα με στοιχεία, συνολικά 6.000 είναι οι οφειλές μόνο από ταμείο νομικών, ενώ 50.000 περίπου είναι οι δικαιούχοι που ανήκουν στους κλάδους των μηχανικών, των γιατρών, των συμβολαιογράφων κ.ά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το