Τοπικά

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα αποβολής σπουδαστών από τις Εστίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Τη διεξαγωγή συζήτησης για το θέμα της αποβολής  σπουδαστών από τις σπουδαστικές εστίες μετά από απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας, ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο  Θεσσαλίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για δύο σπουδαστές που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο, καθώς και για άλλους τρεις που έφεραν το αυτοκίνητο έξω από τις εστίες, γεγονός που το απαγορεύει ο κανονισμός του ιδρύματος.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής  Συσπείρωσης Β. Μπούτας ζήτησε να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση, αναφέροντας συγκεκριμένα πως  δεν είναι δυνατόν να απειλούνται  σπουδαστές με διακοπή των σπουδών τους εξαιτίας της  οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους ή εξαιτίας του κανονισμού  λειτουργίας. Ζήτησε  την ανάκληση της απόφασης αποβολής των σπουδαστών, επισημαίνοντας πως η παιδεία πρέπει να παρέχεται σε όλες τις βαθμίδες από το κράτος και δωρεάν, ενώ πρόσθεσε οτι θα πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα για ενοικίαση κλειστών ξενοδοχείων με πλήρη οικονομική κάλυψη από το Υπουργείο Παιδείας.
Ο περιφερειάρχης  Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΤΕΙ από τον οποίο θα ζητήσει να παγώσει τις διαδικασίες, ενώ δεσμεύτηκε επίσης οτι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση  στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το