Τοπικά

Στο Πανμαγνησιώτικο συλλαλητήριο αγρότες από τον Αλμυρό και τη Σούρπη

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής να συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους οχήματα στο μπλόκο του Αερινού τη Δευτέρα στις 8 π.μ για να συμμετέχουν στο Πανμαγνησιώτικο συλλαλητήριο. Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και καλούν τους συναδέλφους τους σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης:

“Ο αγώνας που κάνουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, αφού με την εφαρμογή των μέτρων των μνημονίων και της ΚΑΠ επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών, με συνέπεια να οδηγούμαστε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Και αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απέναντι στα μπλόκα που έχουμε στήσει βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια.
Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας.
Όσα κερδίσαμε με τους αγώνες μας το 2016, αφορολόγητο, ακατάσχετο, ΦΠΑ κ.ά., δείχνουν τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

Φοβούνται το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Απέναντί μας έχουμε την κάθε κυβέρνηση, τους έμπορους, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες που ζουν από τον ιδρώτα μας.
Γιατί δέχθηκε επίθεση το αγροτικό κίνημα από το 2016 και μετά; Γιατί εκείνος ο αγώνας πίεσε και έφερε αποτελέσματα. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί η δυνατότητα ότι μέσα από την πάλη, την ενότητα, τον πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.
Όλοι οι αγρότες στη χώρα μας έχουμε κοινό αντίπαλο και κοινό συμφέρον.
Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Αν αισθανθούν πίεση θα κερδίσουμε!

Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, εργαζόμενοι, μικροί ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους.
Ο μαζικός συντονισμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε για να παλέψουμε ενάντια στο ξεκλήρισμά μας.
Έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική.
Όλοι στο Πανμαγνησιώτικο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 11 Φεβρουάριου στις 10 π.μ., στην έδρα της περιφέρειας ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία).

Διεκδικούμε:
1)Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
2)Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των “ανοιχτών τιμών”. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

3)Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
4)Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
5)Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
6)Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
7)Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.
8)Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

9)Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ, κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
10)Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
11)Να σταματήσουν τα “αγροτοδικεία” και η ποινικοποίηση των αγώνων, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, ώστε να πάψουν ν’ αγωνίζονται για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

12)Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα οργάνωσης της δακοκτονίας από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.
13)Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής (λιμνοδεξαμενή Αλμυρού, εκτροπή του Αχελώου, μικρά φράγματα όπου χρειάζεται,αποκατάσταση – συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου).

Εμείς έχουμε το δίκιο. Εμείς έχουμε την δύναμη!
Θα νικήσουμε!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το