Τοπικά

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η 5η συνάντηση των “Αρχαιολογικών Διαλόγων”

Στον Βόλο θα πραγματοποιηθεί από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου η 5η Συνάντηση των “Αρχαιολογικών Διαλόγων” (αμφ. Κορδάτου και Σαράτση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Η διοργάνωση φέτος θα κινηθεί γύρω από τον άξονα «ΘαλασσοΓεωγραφίες: Ρότες, Ροές, Δίκτυα», αναδεικνύοντας τις ποικίλες πτυχές των σχέσεων του ανθρώπου με τη θάλασσα.

Οι «Αρχαιολογικοί Διάλογοι», είναι μία δυναμική συλλογικότητα που από το 2015 επιχειρεί να θέσει τα θεμέλια μιας διεπιστημονικής συνεργασίας γύρω από τη σημασία και τον κοινωνικό ρόλο της αρχαιότητας, των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσότερο από ένα συμβατικό συνέδριο, οι Διάλογοι συνιστούν ένα κριτικό θεσμό θεωρίας και πράξης, ανοικτό όχι μόνο στους αρχαιολόγους αλλά και σε ειδικούς και μη από άλλους χώρους: ανθρωπολόγους και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, ιστορικούς, ιστορικούς της τέχνης, μουσειολόγους, αρχιτέκτονες, ιστορικούς της λογοτεχνίας, εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές αλλά και όποιον/α θέλει να συμμετέχει σε μια ποικιλία σχετικών δράσεων στον αστικό ιστό του Βόλου και τη γύρω περιοχή.

Η διοργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, συμπεριλαμβάνει θεματικές συνεδρίες, ανοικτές συζητήσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, δρώμενα και προβολές, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν φοιτητές και νέοι επιστήμονες, πέρα από παγιωμένες ιεραρχίες και στεγανά.

πρόγραμμα_περιλήψεις

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το