Τοπικά

Στο Old City μεταφέρεται η ΕΛΕΠΑΠ αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά με αναπηρία

Τη μεταστέγαση των εγκαταστάσεων της ΕΛΕΠΑΠ από την Παιδόπολη της Αγριάς στον κεντρικό ιστό της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος του παραρτήματος Μαγνησίας κ. Πέπη Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η ΕΛΕΠΑΠ αναμένεται να λειτουργήσει στις νέες εγκαταστάσεις μέχρι τον Ιανουάριο, γεγονός που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ωστόσο, όπως είπε η κ. Παπανδρέου, το κόστος της μετεγκατάστασης είναι δυσβάσταχτο και γι’ αυτό ζητείται η συμβολή των πολιτών.
Σημειώνεται ότι η ΕΛΕΠΑΠ εξυπηρετεί σήμερα τις ανάγκες 70 παιδιών με αναπηρία, ενώ υπάρχει και λίστα αναμονής. Στο Βόλο λειτουργεί 22 χρόνια προσφέροντα μια ανοιχτή αγκαλιά για εκατοντάδες παιδιά. «Θέλουμε βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε ασφαλισμένα η ανασφάλιστα παιδιά», τόνισε η κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η μετακίνηση και λειτουργία της δομής στον κεντρικό ιστό της πόλης σηματοδοτεί το άνοιγμα της ΕΛΕΠΑΠ στην τοπική κοινωνία.

Η ψυχολόγος Σταυρούλα Ευαγγέλου ανακοίνωσε ότι το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις Old City, στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο. «Σήμερα οι οικογένειες που μας εμπιστεύονται αυξάνονται συνεχώς. Η απόσταση του παραρτήματος από την πόλη του Βόλου ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Κάποιοι έφερναν τα παιδιά τους με ποδήλατο, άλλοι δεν είχαν χρήματα για το λεωφορείο. Η μεταστέγαση ήταν επιβεβλημένη για να προσφέρουμε πρόγραμμα σε χώρο προσβάσιμο για όλους», είπε η κ. Ευαγγέλου.

Από την πλευρά της η επιστημονική διευθύντρια, φυσίατρος, Στυλιανή Παπακώστα μίλησε για την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών στα παιδιά από την θεραπευτική ομάδα. «Απευθυνόμαστε σε οικογένειες με εύρος προβλημάτων και δημιουργούμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο νέος ευρύχωρος χώρος θα φιλοξενήσει τα θεραπευτικά πρόγραμμα και την ανάπτυξη νέων. Άμεσος στόχος είναι η επέκταση του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης, το οποίο σήμερα έχει πέντε παιδιά και μπορούν να αυξηθούν στα 15. Για πρώτη φορά θα κάνουμε τμήμα ολιστικής πρώιμης παρέμβασης βρεφών υψηλού κινδύνου. Θα είναι εξατομικευμένο πρόγραμμα με νευρολόγους, ενώ θα επεκταθούν και τα προγράμματα αισθητηριακής ολοκλήρωσης», επισήμανε η κ. Παπακώστα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το