Τοπικά

Στο Νοσοκομείο Βόλου επτά άτομα από δαγκωματιές σκύλων

Στο Νοσοκομείο Βόλου με δαγκωματιές από αδέσποτους σκύλους μετέβηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο επτά άτομα στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εφημερεύοντες γιατρούς.
Είναι ίσως η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που σημειώνονται τόσο πολλά περιστατικά με επιθέσεις σκύλων μέσα σε ένα διήμερο. Και τα επτά περιστατικά καταγράφηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή μεταξύ Δημαρχείου και Τελωνείου, όπου, όπως αναφέρουν συμπολίτες, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν αγέλες από αδέσποτα σκυλιά που ενίοτε γίνονται ιδιαίτερα επιθετικά, όπως φάνηκε και από τις επιθέσεις στους επτά συνανθρώπους.
Τα έξι περιστατικά επιθέσεων σε πεζούς σημειώθηκαν προχθές κοντά στο Τελωνείο. Μάλιστα υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που λένε πως η επίθεση έγινε από τον ίδιο σκύλο.
Χθες το πρωί ξανά στην περιοχή μεταξύ Τελωνείου και Δημαρχείου σημειώθηκε νέο περιστατικό επίθεσης σε πεζή, αυτή τη φορά μια ξένη τουρίστρια, που μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο.
Και για τα επτά περιστατικά οι εφημερεύοντες γιατροί προχώρησαν στις απαιτούμενες πράξεις φροντίδας, με περιποίηση του τραύματος, αντιτετανικούς ορούς και χορήγηση αντιβίωσης.
Πάντως, όπως τόνιζαν συμπολίτες, είναι άμεση ανάγκη η περισυλλογή και η στείρωση των αδέσποτων ζώων.

«Τσιπάρισμα» αδέσποτων ζώων

Στο μεταξύ μια νέα προσπάθεια να ελεγχθεί και να περιοριστεί, κατά το δυνατόν το φαινόμενο, των αδέσποτων ζώων ξεκινά από σήμερα Δευτέρα, 17 Ιουλίου, ο Δήμος Βόλου, με στόχο τη σήμανση και καταγραφή των στοιχείων τους με ψηφιακή ταυτότητα (τσιπ).
Για τον σκοπό αυτό εστάλη επιστολή προς τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών ενοτήτων, με την οποία ζητείται η συνεργασία τους ώστε να καταστεί εφικτή η καταγραφή όλων των δεσποζόμενων σκύλων στην περιοχή τους. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής κλιμάκιο από υπάλληλο του Δήμου, τον ανάδοχο του έργου περισυλλογής και περίθαλψης και τον αρμόδιο κτηνίατρο θα προχωρήσει στο «τσιπάρισμα» εκείνων των ζώων που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν οικονομικά να το πράξουν και όπως υπολογίζεται μπορεί να φθάσουν τα 650, σε πρώτη φάση.

Εκδήλωση-συζήτηση

Στο μεταξύ εκδήλωση συζήτηση για το πρόβλημα των αδεσπότων στην πόλη του Βόλου θα διοργανωθεί από την παράταξη «Μαζί για το Βόλο» στο La petite Cantine, μεθαύριο Τετάρτη, 19 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλήτρια την δημοτική σύμβουλο κ. Φωτεινή Κοκινάκη και την αντιδήμαρχο Λαρισαίων Δέσποινα Αράπουκλε.
Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η παράταξη, «δυόμιση χρόνια από την ανάληψη του Δήμου Βόλου από την τωρινή Δημοτική αρχή ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι παραδέχονται πως το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου έχει αποτύχει.
Το πρόβλημα διαχείρισης αδέσποτων δεν προσφέρεται για ευκαιριακά επικοινωνιακά παιχνίδια. Απαιτεί συστηματική και συνεχή αντιμετώπιση. Αφορά τους πάντες είτε χαρακτηρίζονται ή όχι φιλόζωοι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το