Ελλάδα

Στο νοσοκομείο μετά τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας

Αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς τον ταλαιπωρεί ένα θέμα υγείας.
Ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Τετάρτη, επισκέφθηκε το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, συνοδευόμενος από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο. Ο λόγος, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ήταν η αναζήτηση ύπαρξης οστικού οιδήματος στην περιοχή της λεκάνης. Πρόκειται για ένα είδος κάκωσης που συναντάται συχνά σε αθλητές και μαραθωνοδρόμους.
Για να διερευνηθεί η ύπαρξη ή όχι της κάκωσης αυτής από το Ευγενίδειο επισκέφτηκε το «Αιγινήτειο», που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου και το οποίο διαθέτει μαγνητικό τομογράφο που εξυπηρετεί και το Ευγενίδειο. Η μαγνητική τομογραφία είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» η πιο ακριβής διαγνωστική εξέταση για το οστικό οίδημα.

Το οίδημα αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αρκετά οι ασθενείς. Παράγοντες που υπολογίζονται στα αίτια του οστικού οιδήματος και καταγμάτων κοπώσεως είναι η οστεοπενία και η οστεοπόρωση, καθώς και διατροφικές διαταραχές όπως κακή απορρόφηση του ασβεστίου ή έλλειψη βιταμίνης D3.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μαγνητική δεν φέρεται να έδειξε κάτι, με τον πρωθυπουργό να αποχωρεί από το νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κήλης στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το