Ελλάδα

Στο νοσοκομείο Κοζάνης και το τρίτο αδελφάκι των παιδιών που μεταφέρθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης τo αδερφάκι των δύο παιδιών που έχουν διακομιστεί σε άλλα Νοσοκομεία, εξαιτίας των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για ένα βρέφος μόλις 45 μόλις ημερών, το οποίο εμφάνισε και αυτό τα ίδια συμπτώματα και μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 3 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής, προκειμένου να μεταφερθεί από την Κοζάνη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ένα 3χρονο αγόρι, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το παιδάκι μαζί με την μικρότερη αδερφή του, δύο ετών, μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου οι παιδίατροι διαπίστωσαν αναπνευστική δυσχέρεια στο αγοράκι και έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά ούτε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Την ίδια σχεδόν ώρα μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η αδελφούλα του τρίχρονου, η οποία επίσης παρουσίασε συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το κοριτσάκι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το