Τοπικά

Στο Μούρεσι την Κυριακή ο Μητροπολίτης Δημητριάδος – Συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού»

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα επισκεφθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου το Μούρεσι Πηλίου, όπου θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα μιλήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Μουρεσίου.
Η επίσκεψη του κ. Ιγνατίου πραγματοποιείται και με την ευκαιρία της ολιγοήμερης επίσκεψης στον τόπο καταγωγής του, του νέου Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, κατοίκου Μονάχου Γερμανίας, ο οποίος και έχει καταρτήσει ένα πρόγραμμα υποδοχής και δραστηριοτήτων.

Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας και της επικοινωνίας με τους Πηλιορείτες, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Μουρεσίου.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα έχουν στη συνέχεια την δυνατότητα να περπατήσουν στο γραφικότατο μονοπάτι από Μούρεσι μέχρι Νταμούχαρη, να επισκεφθούν το Σπήλαιο Μούρεσι “Κένταυρος Χείρων” και το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Νταμούχαρη, μια δράση η οποία είναι ενταγμένη στην πεζοπορική διαδρομή με τον τίτλο ” Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου”, που υλοποιεί ο φορέας αξιοποιώντας την ιδέα του Νίκου Μαγγίτση.
Με την ενέργεια αυτή η «Μαγνήτων Κιβωτός» επιθυμεί να καταδείξει την πρόθεσή της και προτροπή της να συμμετάσχει ενεργά η τοπική Κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού στο πρωτότυπο αυτό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», να το αγκαλιάσουν και να το προστατεύσουν διότι θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του Πηλίου.
Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από την Αγία Τριάδα στο Μούρεσι Πηλίου θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό «ASTRA» από τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το