Τοπικά

Στο Μιλάνο… ταξιδεύει η «marm eλλαdα» φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας

201508091722228158

Το προϊόν με το όνομα «marm eλλadα» που δημιούργησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Πέτρος Ζαφειρίου, Ελένη Φλωροδήμήτρη, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Μαργέλη, Μανώλης Ακρίβος) του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καρδίτσα με την επίβλεψη του καθηγητή Εφαρμογών Θεοφάνη Γεωργόπουλου, πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ECOTROPHELIA 2015, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα, Αίγλη Ζαππείου, «ταξιδεύει» τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ειδικότερα, η ομάδα αυτή των φοιτητών με τον επιβλέποντα καθηγητή Θεοφάνη Γεωργόπουλο εκπροσωπούν τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA EUROPE 2015» ανάμεσα σε 16 χώρες της Ευρώπης (http://www.ecotrophelia.eu) στην Ιταλία, στο Μιλάνο στις 4-6 Οκτωβρίου 2015 με την υποστήριξη του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, της εταιρίας ζαχαροπλαστικής Στεργίου, του εργαστηρίου γραφικών τεχνών «Δημιουργία» στην Καρδίτσα, του τοπικού παραγωγού αγροτικών προιόντων στην Καρδίτσα Όμηρου Ντάφου, του εργαστηρίου αναλύσεων τροφίμων «Foodallergenslab», της εταιρίας μαζικής εστίασης «Brothers» στην Καρδίτσα και του εκπαιδευτικού προσωπικου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κυρίας Γλυκερίας Καραγκούνη και κυρίου Θανάση Μανούρα.

Είναι η πρωτη φορά που ΤΕΙ της χώρας συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «ECOTROPHELIA EUROPE». Η «marm eλλadα», σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργόπουλος, είναι μία καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα με υπέροχο πορτοκαλί χρώμα, με μειωμένες θερμίδες που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες της Καρδίτσας, δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, περιέχει φυσικά σάκχαρα, βιταμίνη Α, φυσικές γλυκαντικές ύλες από το φυτό στέβια, δεν περιέχει πρόσθετες χρωστικές και πρόσθετα συντηρητικά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

201509280924018409

Το προϊόν, προσθέτει ο ίδιος, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και θρεπτική εναλλακτική λύση. Η χάρτινη εξωτερική συσκευασία του προιόντος φτιαγμένη από ανακυκλώσιμο υλικό προστατεύει τη μαρμελάδα από την έκθεσή της στο φως. Η γενικότερη τάση για τη βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών και της ζωής μας γενικότερα, σε συνδυασμό με την συνειδητοποίηση ότι η παχυσαρκία αποτελεί, ίσως, το σοβαρότερο και πιο διαδεδομένο πρόβλημα υγείας στον σύγχρονο κόσμο, αύξησε το ενδιαφέρον, σημειώνει επίσης ο κ. Γεωργόπουλος, για παραγωγή γευστικών μεν προϊόντων αυξημένης γλυκύτητας, αλλά μικρότερης θερμιδικής αξίας όπως είναι το προιόν «marm eλλada». Το προϊόν «marm eλλadα» απευθύνεται κυρίως στους καταναλωτές που είναι ευαίσθητοι στα ζητήματα υγείας διατροφής και σε αθλητές και καταναλωτές βιολογικών τροφίμων, καταλήγει ο ίδιος.

Marm ellada ΤΕΙ Θεσσαλιας

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων καλύπτει ευρύ φάσμα εφαρμογών της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων παρέχοντας εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος συνδέεται άμεσα με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Πηγή www.larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το