Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο αποκρατικοποιήσεις και «κόκκινα» δάνεια

tsakalotos-stathakis
Σε εξέλιξη είναι, στον χώρο διαμονής των θεσμών, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ESM.

Αντικείμενο των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μέσω του ESM) και το ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ύψος εσόδων που θα οδεύσουν προς την ανάπτυξη).

Αύριο, στον ίδιο χώρο, οι δύο υπουργοί και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα πραγματοποιήσουν μια ανασκόπηση, – με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου των συζητήσεων – των έως σήμερα διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Μαρία Βουργάνα), τα «κόκκινα» δάνεια και οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν τα πλέον κρίσιμα «βαρόμετρα» που θα κρίνουν, αν τελικά τηρηθεί το σφιχτό χρονοδιάγραμμα, την επίτευξη συμφωνίας.

Τα καυτά αυτά θέματα μπαίνουν από σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να έχουν όλα κλείσει μέχρι τις 18 Αυγούστου, ώστε αμέσως μετά να ανοίξει ο δρόμος για «ξεκαθάρισμα των λογαριασμών» στον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις στη συνέχεια.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το