Πολιτισμός

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η χορωδία του Αλμυρού

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, η Χορωδία του Δήμου Αλμυρού και όλοι όσοι την συνόδευσαν και την παρακολούθησαν, μοιράστηκαν πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Χορωδία, συμμετείχε σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών απαιτήσεων και με τη συμμετοχή μέσα στο διήμερο 18 & 19 Νοεμβρίου 55 συνόλων, Χορωδιών & Ορχηστρών από όλη την Ελλάδα αλλά και χώρες όπως, Αίγυπτο, Αζερμπαϊτζάν, Π.Γ.Δ.Μ(Φύρομ).

Η τετράφωνη Μικτή Χορωδία, καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το κοινό, και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια καθώς τοποθετήθηκε ανάμεσα στις αρτιότερες παρουσίες στο Χορωδιακό κομμάτι τόσο για την ερμηνεία της, όσο και για το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμά της.
Την απονομή στην Χορωδία Τιμητικής πλακέτας και Επαίνου, έκανε η Πρόεδρος της Unesco, σε θέματα Πολιτισμού, κα. Εύα Βασιλοπούλου.

Παράλληλα την ίδια ημέρα, εμφανίστηκαν και πολύ αξιόλογα Χορωδιακά σύνολα όπως, Χορ. Ι.Ν. Ραφαήλ Μετεώρων, Χορ. Ταύρου Αττικής, Χορ. Ωδείου Φλώρινας, Χορ. Δήμου Κομοτηνής, Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ.α..ενώ ιδιαίτερα γραφική υπήρξε η παρέλαση στην Κεντρική πλατεία Αριστοτέλους των Ορχηστρικών και Φιλαρμονικών Συνόλων πριν την παρουσία τους, γεμίζοντας την Θεσσαλονίκη μουσικές και μεταφέροντας σε ένα άλλο κλίμα και επίπεδο αντίστοιχων ευρωπαϊκών χωρών.

Πολύτιμη και καθοριστική για την τόσο σημαντική παρουσία, ήταν και η Μουσική Συνοδεία εκλεκτών μουσικών μα πάνω απ΄όλα φίλων της Χορωδίας
Πρόκειται για την Πιανίστα και καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δ.Ω.Α Φρόσω Γαρδικλή, τον διακεκριμένο στο είδος του (μπουζούκι), Γιώργο Σταμούλη , αλλά και τον ταλαντούχο Ψυχοθεραπευτή –Ψυχοπαιδαγωγό στην κιθάρα, Άκη Μπουκουβάλα.

dav
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το