Τοπικά

Στο “κόκκινο” η υπομονή των κατοίκων Αγριάς λόγω σκόνης και κυκλοφοριακού φόρτου στην οδό Εθν. Αντιστάσεως

Διαμαρτυρίες των κατοίκων της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Αγριά για την καθυστέρηση του έργου της κεντρικής αποχέτευσης στην περιοχή τους με αποτέλεσμα ο δρόμος που μένουν χρόνια, να δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Η σκόνη έχει κατακλύσει τα πάντα, χωρίς να μπορούν να ανοίξουν πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες των σπιτιών τους.

Η Εθνικής Αντιστάσεως στην Αγριά είναι ο δεύτερος παράλληλος που χρησιμοποιείται καιρό τώρα, περίπου από τις αρχές του χρόνου, λόγω των έργων της κεντρικής αποχέτευσης στην παραλιακή οδό.
Όπως περίοικοι αναφέρουν, όλη η κυκλοφορική κίνηση από και προς το Νότιο Πήλιο πραγματοποιείται από την Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ το πρόβλημα με τη σκόνη μέχρι να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος ήταν έντονο έως περίπου το Πάσχα με την αποκατάσταση του οδοστρώματος στο τρίγωνο όπου και η διασταύρωση για Δράκεια.
Οι ίδιοι τονίζουν ότι θέλουν το έργο αυτό, που είναι μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας, απλά τους έχει κουράσει η ταλαιπωρία και η καθυστέρηση ολοκλήρωσής του.

Η Εθνικής Αντιστάσεως στην Αγριά δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο

Η κυκλοφορία έχει πολλαπλασιαστεί, με νταλίκες και βαρέα οχήματα να χρησιμοποιούν τον δρόμο και στα δύο ρεύματα καθημερινά και όλο το 24ωρο. Χωρίς την παρουσία της Τροχαίας οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες των 70 και 80 χλμ. με αποτέλεσμα να σείεται ο τόπος, σύμφωνα με τους ίδιους.
Οι περίοικοι τονίζουν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στον δρόμο, υπάρχει μεγάλη ηχορύπανση, καυσαέριο, ενώ το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών, η κίνηση πενταπλασιάζεται.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη επισημαίνουν κάτοικοι της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι που το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι τους διαβεβαίωσαν αρχικά ότι μέχρι 25 Μαρτίου θα τελείωνε το έργο, μετά πήγε για το Πάσχα και σήμερα μιλάνε για 20 Μαΐου, κάτι για το οποίο έχουν τις αμφιβολίες τους.

Όπως καταγγέλλουν περίοικοι έχουν εμφανιστεί ρωγμές σε σπίτια του δρόμου

«Είμαστε κλεισμένοι σαν τα ποντίκια μέσα στα σπίτια μας με τα air condition αναμμένα. Πολυτέλεια θεωρείται για εμάς να βγούμε στις αυλές μας και στα μπαλκόνια μας, δεν μπορούμε λόγω της σκόνης και των καυσαερίων. Το καλοκαίρι το πρόβλημα είναι πιο έντονο και ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Επί της ευκαιρίας ζητούν να λυθεί άπαξ διά παντός το πρόβλημά τους με τη δημιουργία και τη συνέχιση του περιφερειακού δρόμου.

Τα έργα μπαλώματος που έχουν γίνει στο οδόστρωμα δεν λύνουν το πρόβλημα, αφού συχνά-πυκνά παρατηρούνται φαινόμενα καθιζήσεων, ενώ ο κυκλοφοριακός φόρτος επιβαρύνει την κατάσταση. Οι ίδιοι ζητούν την πλήρη επιδιόρθωση της Εθνικής Αντιστάσεως με νέο ασφαλτοτάπητα κατά μήκος και πλάτος του δρόμου, διότι οι τομές είναι πάρα πολλές από τα κατά διαστήματα έργα όπως εταιρείας τηλεφωνίας, φυσικού αερίου και τώρα αποχετευτικού.

Καθιζήσεις στο οδόστρωμα της Εθν. Αντιστάσεως, στον δεύτερο παράλληλο

«Τα φορτηγά, τα βαρέα οχήματα και τα λεωφορεία που περνούν συνεχώς από τον δρόμο, έχουν επιβαρύνει το οδόστρωμα με αποτέλεσμα τις καθιζήσεις, ενώ οι ταχύτητες που αναπτύσσουν, έχουν ως αποτέλεσμα να τραντάζονται τα σπίτια μας σαν να γίνονται συνεχόμενοι σεισμοί» επισημαίνουν περίοικοι.

Οι ίδιοι είχαν αιτηθεί μεταξύ άλλων προς το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου «να προβείτε σε κανονική αποκατάσταση του οδοστρώματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και μέχρις ότου γίνει αυτό σε τοποθέτηση πινακίδων μείωσης ταχύτητας, γιατί εξαιτίας των κακοτεχνιών που παρουσιάζει ο δρόμος μετά τις εργασίες τοποθέτησης αγωγού βιολογικού καθαρισμού τα βαρέα οχήματα που διασχίζουν τον εν λόγω δρόμο προκαλούν επικίνδυνους κραδασμούς που σείουν συθέμελα τα σπίτια μας».
Η αρμόδια υπηρεσία προέβη σε τοποθέτηση πινακίδων, αλλά και επιδιόρθωση των καθιζήσεων, οι οποίες όμως έχουν ξαναεμφανιστεί, σύμφωνα με τους περιοίκους.
Τέλος οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι έχουν εμφανιστεί σε σπίτια ρωγμές σε τοίχους και φοβούνται για τη στατικότητα των σπιτιών τους από τη συνεχόμενη κυκλοφοριακή κίνηση και στα δύο ρεύματα.

ΛΟΪΖΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΔΕΔΥ: Καλεί σε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη…

5 Φεβρουαρίου 2024

Στην Ακρόπολη το πιο εξελιγμένο ρομπότ στον κόσμο – Οι φωτογραφίες της Σοφίας

Στην Αθήνα βρέθηκε η Σοφία, η πιο διάσημη τεχνητή νοημοσύνη του κόσμου και δεν παρέλειψε…

5 Φεβρουαρίου 2024

Ανοιξιάτικος καιρός και θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς από αύριο

Με ανοιξιάτικο καιρό και θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου…

5 Φεβρουαρίου 2024

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση βιασμού της ανήλικης στο Ρέθυμνο – Καταγγελίες από το καλοκαίρι στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μνήμες από τη σοκαριστική υπόθεση της μαστροπείας με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι στα Σεπόλια, που…

5 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Σκέψεις για αποκλεισμό της Εθνικής Οδού και απόβαση στην Αθήνα

Από το Λάκκωμα Χαλκιδικής, το Δερβένι και το Στρυμονικό, μέχρι τα Τρίκαλα και την Αταλάντη…Οι…

5 Φεβρουαρίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Διαγνώστηκε με καρκίνο – Τι ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του…

5 Φεβρουαρίου 2024