Τοπικά

Στο «κόκκινο» με 50 νέες μολύνσεις η Μαγνησία – “Βράζει” το Γηροκομείο με 8 κρούσματα εξαιτίας των ανεμβολίαστων

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία. Χθες καταγράφηκαν 50 νέες μολύνσεις εκ των οποίων η μια στις Σποράδες και αύξηση 76% στα λύματα του Βόλου.
Την εβδομάδα 5 έως 11 Ιουλίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα 76+%.
Το Γηροκομείο του Βόλου καταγράφει πλέον 8 κρούσματα κορωνοϊού με εργαζόμενους να μεταφέρουν τη μόλυνση σε εμβολιασμένους φιλοξενούμενους. Τέσσερις φιλοξενούμενοι και τέσσερις εργαζόμενοι (όλοι ανεμβολίαστοι), έχουν νοσήσει. Μια ηλικιωμένη γυναίκα 85 ετών νοσηλεύεται με ήπια συμπτωματολογία στο Νοσοκομείο και οι υπόλοιποι τρεις ηλικιωμένοι του Γηροκομείου βρίσκονται σε καραντίνα μέσα στο ίδρυμα. Ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος που βρίσκεται αντιμέτωπος με το 70% του προσωπικού που αρνείται να εμβολιαστεί τόνισε σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση περί υποχρεωτικών εμβολιασμών, πως θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.
Οι ηλικιωμένοι στο Γηροκομείο είναι όλοι εμβολιασμένοι αλλά φαίνεται πως η μετάλλαξη μεταφέρθηκε από τους εργαζόμενους. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα σε εργαζόμενους του Γηροκομείου.
Να σημειωθεί πως από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 20 και στα τέσσερα θετικά τεστ στους εργαζόμενους το ένα αφορά μια υπάλληλο που είχε ήδη νοσήσει και είχε υποβληθεί στην πρώτη δόση του εμβολίου. Τα άλλα τρία κρούσματα στο προσωπικό αφορούν μια εργαζόμενη που είχε νοσήσει και δεν είχε εμβολιαστεί ενώ οι άλλες δυο εργαζόμενες ήταν ανεμβολίαστες. Ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων μετά τα κρούσματα σε υπαλλήλους τέθηκε σε καραντίνα καθώς αποτελούσαν στενές επαφές και το Γηροκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των φιλοξενουμένων.
«Υπάρχουν εργαζόμενοι και συγκεκριμένα τρία άτομα, που αρνούνται να φορέσουν ακόμα και μάσκα. Φεύγουνε από το ίδρυμα και βγάζουν τη μάσκα τους Είναι θέμα προσωπικής ευθύνης και δεν αντιλαμβάνονται πως υπηρετούν ηλικιωμένους. Ακόμα και σήμερα μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, πάλι έχουμε αρνητές και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έπρεπε να έχει εφαρμοσθεί πολύ νωρίτερα. Είναι αδιανόητο, αλλά μας λένε πως δεν έχουν πρόβλημα να τεθούν σε αναστολή και να χάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε.

«Παγώσανε»
«Παγωμένο» το κλίμα στο Νοσοκομείο του Βόλου και στα Κέντρα Υγείας από το ανεμβολίαστο τμήμα των εργαζομένων που αγγίζει το 30%. Μόλις εξειδικευθούν τα μέτρα, είναι βέβαιο πως θα υπάρξει και προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους αρνητές, όπως εκτιμούν εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Μηνδρινός δήλωσε πως ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και τόνισε πως όλοι πρέπει να το πράξουν για να προστατεύσουν την υγεία τους και τους ασθενείς, ωστόσο τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να στοχοποιεί μόνο τους υγειονομικούς, όταν έπρεπε να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζόμενους στα μάρκετ ή και στους οδηγούς ταξί, αλλά και σε άλλες πολλές επαγγελματικές ομάδες.
«Προσωπικά ανέμενα τη στάση που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση και αντιδράσεις ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί γιατί όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων. Το δεδομένο είναι πως πρέπει να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες και να είμαστε όλοι εμείς καλά στην υγεία μας. Δύο χρόνια, με μηδαμινή ενίσχυση προσωπικού κανείς δεν μας ρώτησε πώς αντιμετωπίσαμε την κρίση. Ζητήσαμε 104 θέσεις για όλους τους κλάδους λειτουργίας του Νοσοκομείου και δεν πήραμε καμία θέση. Σήμερα ένας αριθμός εργαζομένων δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχει νοσήσει και ένας επίσης μικρός αριθμός ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και δεν εμβολιάζεται. Όλοι οι υπόλοιποι δεν εμβολιάζονται γιατί φοβούνται. Αυτόν τον φόβο τον δημιούργησε ο χειρισμός της κρίσης από την κυβέρνηση», δήλωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το