Κατηγορίες: Ελλάδα

Στό κόκκινο η αντιπαράθεση για τα «κόκκινα» δάνεια

Η αντιπαράθεση για τις κυβερνητικές τροπολογίες που αφορούν τα “κόκκινα δάνεια” των επιχειρήσεων και την μερική μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων και των δικαστικών, κυριάρχησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την αμοιβαία αναγνώριση των ποινικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια, κυριάρχησε ο αντιπολιτευτικός λόγος, καθώς δεν έλειψαν φωνές ακόμα και από την συμπολίτευση που ζητούσαν βελτίωση της ρύθμισης για τα “κόκκινα δάνεια” – ενώ δεν παρουσιάστηκε και εκπρόσωπος του υπουργείου Ανάπτυξης για να την αναπτύξει.

Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανέφερε στη ομιλία του πως “εκεί που κάποιοι βλέπουν επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης σε βάρος των πολιτών, 180.000 επιχειρήσεις αναμένεται να λάβουν μία ανάσα – και εκεί που οι ίδιοι άνθρωποι βλέπουν συνομωσίες, 350.000 συνανθρώπων μας θα διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας”.

“Λύσεις υπάρχουν για όλα. Όμως, απαιτείται και χρόνος καθώς και ειλικρινής και επιμελής προσπάθεια από όλους μας” ανέφερε ο κος Κεφαλογιάννης.

Βασική ένσταση της αντιπολίτευσης, υπήρξε η δυνατότητα των ίδιων των τραπεζών, να αποφασίζουν ποιες επιχειρήσεις είναι βιώσιμες και ποιες όχι, προκειμένου να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό.

“Παραδίδετε «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, αφού τους αναγνωρίζετε τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζουν ποια επιχείρηση θα επιβιώσει και ποια θα πεταχθεί στον Καιάδα” ανέφερε σχετικά η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ) έκανε λόγο για “τροπολογία του κυρίου Δένδια, γραμμένη όπως διαφαίνεται, από τους τραπεζίτες”.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διαρρήκτης πιάστηκε στα πράσα από την ΟΠΚΕ – Κρύφτηκε σε σπίτι για να αποφύγει τη σύλληψη

Στα «πράσα» πιάστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ένας διαρρήκτης ο οποίος εισέβαλε σε ένα σπίτι…

25 Ιανουαρίου 2024

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία για το εισιτήριο στην Αγία Σοφία: «Έχει γίνει οίκος εμπορίου»

Έντονη η κριτική κυρίως στον αντιπολιτευόμενο τουρκικό Τύπο για τις παρεμβάσεις στο τέμενος της Αγίας…

25 Ιανουαρίου 2024

Αντιδράσεις για τη νέα Μις Ιαπωνία – Για πρώτη φορά δεν είναι γηγενής και κατάγεται από την Ουκρανία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα Μις Ιαπωνία, Καρολίνα Σιίνο με πολλούς να αντιδρούν για τον…

25 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση της Πλεύσης Ελευθερίας Μαγνησίας με εκπροσώπους των εργαζομένων, του Συλλόγου οικογενειών και εθελοντών του ΚΕΘΕΑ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΚΕΘΕΑ Μαγνησίας μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων του Φορέα, του Συλλόγου οικογενειών…

25 Ιανουαρίου 2024

Απάντηση του Πρωθυπουργού στην ερώτηση Χαρίτση για τη Θεσσαλία

Στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση για τη Θεσσαλία…

25 Ιανουαρίου 2024

Τα social media «έδωσαν» το πάρτι φοροδιαφυγής στον γάμο της Ελέτσι – Πώς το… ξεσκέπασε η ΑΑΔΕ

Στο προσκήνιο έχει έρθει ο γάμος και η γαμήλια δεξίωση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι με τον…

25 Ιανουαρίου 2024