Τοπικά

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς μέλη του Αγροτικού Συλλόγου

Μέλη από την Διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κέντρο Υγείας του Δήμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου “Οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν τραγικές. Η σκεπή έχει δυο μεγάλες τρύπες και με την βροχή μπάζει νερό, οι τοίχοι έχουν φουσκώσει και μέσα στο κτίριο υπήρχαν κουβάδες που μαζεύαν τα νερά που στάζουν από το ταβάνι και πετσέτες στις άκρες.
Υπάρχουν τέσσερεις γιατροί ήρωες, που κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους. Το ασθενοφόρο δεν λειτουργεί κάθε μέρα, ενώ το Κέντρο Υγείας είναι υποστελεχωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Από γιατρούς δεν έχει τις πιο βασικές ειδικότητες όπως παιδίατρος, οδοντίατρος και άλλες. Μεγάλες ευθύνες φέρουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Δήμος και Περιφέρεια που με παχιά λόγια κοροϊδεύαν τους βιοπαλαιστές αγρότες της υπαίθρου και προσπαθούν με ψέματα να μας πείσουν ότι όλα τα προβλήματα των κατοίκων της υπαίθρου είναι λυμένα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει εγκατάλειψη και απαξίωση και έτσι οι νέοι όλοι φεύγουν και ερημώνουν τα χωριά μας, διότι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη: υγεία, παιδεία , υποβαθμισμένο δίκτυο άρδευσης, δρόμους για να μπορούνε να πάνε στα χωράφια.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία του Νομού, πέρα από τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα, παλεύουν και για το βιοτικό επίπεδο των βιοπαλαιστών αγροτών που είναι άθλιο. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση, δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η απαξίωση, διότι τα χωριά μας θα σβήσουν”.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, απαιτεί να αναβαθμιστεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, να επισκευαστεί και να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές, να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, να σφραγιστούν άμεσα όλα τα βιβλιάρια Υγείας των αγροτών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το