Τοπικά

Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το θέμα μετατόπισης των δυο πεσσών “Θ”

dontia

Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) θα εξεταστεί σε τρεις εβδομάδες περίπου το αίτημα του Δήμου Βόλου για την μετατόπιση των δυο πεσσών (Δόντια), στην περιοχή των Ν. Παγασών, σύμφωνα με τη αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή.
Σύμφωνα με την ίδια, «ο Δήμος Βόλου έχει αποστείλει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη μετατόπιση των δυο πεσσών. Εμείς από πλευράς Δήμου, καταθέσαμε αίτημα κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων με την ΙΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο μετακίνησης και των δύο πεσσών, ωστόσο λόγω των πολιτικών εξελίξεων, το θέμα έμεινε πίσω. Στην τελευταία επικοινωνία που είχα για το θέμα αυτό, ενημερώθηκα ότι σε τρεις εβδομάδες περίπου θα συνεδριάσει το ΚΑΣ όπου αναμένεται να εξετάσει και την πρόταση αυτή που καταθέσαμε».
Η κ. Μποντού-Τοκαλή συμπλήρωσε ότι «υπάρχει απόφαση για τη μετακίνηση του ενός πεσσού τουλάχιστον και οι σχετικές εργασίες θα εκτελεστούν από το Δήμο Βόλου κατόπιν εκπόνησης μελέτης.
Να αναφερθεί ότι το Νοέμβριο του 2014 ο τότε υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας είχε συμφωνήσει, έχοντας ήδη λάβει και τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, σύμφωνα με την οποία προτεινόταν και προκρινόταν ως προσφορότερη λύση για την οδική ασφάλεια η μετακίνηση του ενός πεσσού.
Το θέμα της μετατόπισης των δυο πεσσών από την περιοχή των Ν. Παγασών απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής για περισσότερα από 20 χρόνια, καθώς το αίτημά τους δεν έχει ικανοποιηθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το