Ελλάδα

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης περνάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

κυβέρνηση

Ειδήσεις έβγαλε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να φύγει από το Εσωτερικών και να ενσωματωθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από το Μαξίμου διαρρέεται ότι στόχος είναι η προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης, ωστόσο, φήμες αναφέρουν ότι ίσως υπάρχουν σύννεφα στη συνεργασία Βούτση-Πανούση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ληφθεί η απόφαση για αλλαγές τίθεται και ζήτημα για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το υπουργείο.

Ειδικότερα πηγές του Μαξίμου αναφέρουν:

Η κυβέρνηση συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο. Άμεσα θα φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση. Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε συγκεκριμένα:

  • η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης
  • η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το