Τοπικά

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης με το έργο «Νύφες» απέσπασε το 1ο βραβείο στην διασχολική έκθεση τέχνης (photos)

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης απέσπασε το 1ο ομαδικό βραβείο στα εγκαίνια της διασχολικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.


Ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα τέχνης ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ, ξεχώρισε το έργο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με θέμα «Το ταξίδι της Μετανάστευσης – Νύφες», εμπνευσμένο από την ταινία “Νύφες” του Παντελή Βούλγαρη.

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο εκτέθηκε ένα νυφικό, ένα καπέλο, μια φωτογραφία της μελλοντικής γυναίκας που είχε ο γαμπρός περιμένοντας τις νύφες στις ΗΠΑ ή στη Αυστραλία, αλλά και στοιχεία που θυμίζουν Ελλάδα, όπως το καραβάκι, το κοχύλι, ο βασιλικός, μια κούκλα.

 

Στα ατομικά βραβεία το πρώτο βραβείο έλαβε η Μαρία Καρά από το Μουσικό σχολείο, η Χαρά Τσέλκα από το Γυμνάσιο και Λύκειο Σούρπης, Μαλαματένια Σουλιώτη από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Ομαδικά βραβεία: το πρώτο βραβείο έλαβε το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το δεύτερο βραβείο το 4ο Γυμνάσιο νέας Ιωνίας και το τρίτο βραβείο το 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Επίσης πρώτος έπαινος δόθηκε στο ομαδικό έργο του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου και του Γυμνασίου-Λυκείου Ζαγοράς ενώ απονεμήθηκε και ειδικός έπαινος στο ειδικό σχολείο.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης συμμετέχουν, εκτός από το ομαδικό έργο «Το ταξίδι της Μετανάστευσης – Νύφες», και με ατομικά έργα. Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά για αυτό το έργο μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ υπομονή και φαντασία.
Μέσα από τη δράση τους καλλιέργησαν το πνεύμα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και δημιούργησαν ένα εκπληκτικό έργο με την καθοδήγηση και υποστήριξη της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κ. Παυλίνας Γκαραγκούνη.


Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας βρίσκονται εκτεθειμένα και τα έργα της διασχολικής έκθεσης για το Νίκο Καζαντζάκη που έγινε στις 5 Απριλίου και στην οποία επίσης συμμετείχε το σχολείο με θέμα «Ταξιδεύοντας» στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου Χθες & Σήμερα. Το έργο των μαθητών σε αυτή την έκθεση διακρίθηκε και έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από τον Διευθυντή ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σαβελίδη για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που δίνουν την ψυχή τους και αφιερώνουν τον χρόνο τους ώστε να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας και να διαμορφώσουν άψογους χαρακτήρες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς – Δείτε ζωντανά τη μεταφορά τους

Ξεκίνησε η εφαρμογή της συμφωνίας Ισραήλ - Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων που είχαν αιχμαλωτιστεί…

24 Νοεμβρίου 2023

Να επανεξεταστεί

Το Εθνικό Στάδιο Βόλου είναι ένα ιστορικό κομμάτι της πόλης μας. Το να γκρεμιστεί βρίσκει…

24 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στην ημερίδα διαβούλευσης για το υδατικό ζήτημα στη Θεσσαλία

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συμμετείχε, εκπροσωπούμενο από τον…

24 Νοεμβρίου 2023

Προορισμός

Τα τελευταία χρόνια θεωρούσαμε ως δεδομένο για την περίοδο των Χριστουγέννων ότι θα έρθει κόσμος…

24 Νοεμβρίου 2023

K. Αγοραστός: Ο Δ. Κουρέτας προσεκλήθη κανονικά στην διαβούλευση για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία

Στην παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων της έκθεσης που εκπόνησε η Ολλανδική εταιρία HVA International για…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανοιχτά αυτή την Κυριακή το Fashion City Outlet με Αϊ Βασίλη και Black Friday προσφορές έως και -80%!!!

Ανοιχτά θα είναι αυτή την Κυριακή το Fashion City Outlet από τις 11 το πρωί…

24 Νοεμβρίου 2023