Τοπικά

Στο «Φιλόδημος ΙΙ» δύο έργα για τις Σποράδες: Στάσεις στην Αλόννησο και συντήρηση αθλητικών χώρων στη Σκιάθο

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκαν με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δύο σημαντικά έργα για τις Σποράδες. Πρόκειται για την «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σκιάθου» και την «Προμήθεια στεγάστρων και εγκατάσταση στάσεων για κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αλοννήσου». Ο προϋπολογισμός για το έργο στη Σκιάθο ανέρχεται σε 722.103,61 ευρώ, εκ των οποίων τα 122.103,61 ευρώ θα καλυφθούν από τους οικονομικούς πόρους του Δήμου. Στην Αλόννησο, η προμήθεια των στεγάστρων και η εγκατάσταση στάσεων προϋπολογίζεται σε 20.000 ευρώ και ο Δήμος θα καταβάλει τις 6.000 ευρώ. Είκοσι έξι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. Συνολικά το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 26 έργα και μελέτες που αφορούν σε τέσσερις Προσκλήσεις του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» και συγκεκριμένα στην Πρόσκληση IV για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην V για τις στάσεις επιβατικού κοινού, την X για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων και τη VII για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια παρεμβάσεις 2,5 εκ. € για την ενίσχυση οδικής ασφάλειας
Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου νήσου Σκοπέλου» προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα του Απριλίου του 2020 είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στο οδικό δίκτυο του νησιού, προκλήθηκαν καθιζήσεις σε τμήματα των οδών και επιδεινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό βλάβες στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, δημοπρατούμε ένα νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη Σκόπελο μετά τη θεομηνία του Απριλίου», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε δύσκολες εποχές για την κοινωνία και την οικονομία, εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα, δρομολογώντας έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων, δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου-Λυκείου Γλώσσας
Με ανοιχτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων θα γίνει η επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή του έργου που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου Γλώσσας, όπως αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 480.000 ευρώ και από την επιτροπή εγκρίθηκαν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, καθώς και τα άρθρα πρόσθετης αποζημίωση των μελετών λόγω των θαλάσσιων μεταφορών και της μονοπωλιακής κατάστασης. Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2021 μετά από εισήγηση του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών. Η αναμόρφωση, συνολικά 5.000 ευρώ, αφορά εργασίες κλαδέματος δέντρων στις κοινότητες του Δήμου που πρέπει να εκτελεστούν άμεσα λόγω επικινδυνότητας.

Φωτό: Ο προϋπολογισμός του έργου της ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου Γλώσσας ανέρχεται σε 480.000 ευρώ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το