Αθλητισμός

Στο Φάιναλ 4 οι Νεάνιδες του Ολυμπιακού

Μια πολύ μεγάλη διάκριση πέτυχε η ομάδα μπάσκετ νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου, αφού κατάφερε ως η μόνη ομάδα της ελληνικής περιφέρειας να προκριθεί στο Φάιναλ 4 των wrising stars της ΕΟΚ μαζί με τον πρωταθλητή Ελλάδος Κρόνο, τις Εσπερίδες και τον Παναθηναϊκό. Η νίκη της ομάδας του Βόλου επί του Ολυμπιακού Πειραιώς με το ευρύ 74-38 οριστικοποίησε την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος και από την αρχή του αγώνα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του. Αρχικά ξέφυγε με 17-0 (8’) για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με 24-2. Η βολιώτικη ομάδα συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς φτάνοντας τη διαφορά στο +29 (33-4, 13’) για να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 42-15.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε με τις προπονήτριες των δύο ομάδων να μοιράζουν τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχαν στη διάθεσή τους και τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει την νίκη με 74-38. Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η Βασιλική Σιουμουρέκη με 26 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό Πειραιώς η Γεωργία Καμπισιούλη είχε 15.

Δεκάλεπτα: 24-2, 42-15, 56-26, 74-38.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Χριστοδούλου): Μητραλή 10 (2), Ράπτη 9, Μπασδέκη, Πολύζου 10, Τσομπανοπούλου 2, Ψιλιώτη, Σιουμουρέκη 26 (3), Καραστάθη, Κοτοπούλη 4, Ρωμούδη, Νταϊάκη 13 (3), Φούτρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Κουτρόγιαννου): Γαλάνη, Χατζηγιανάκη 2, Κυριακούδη 4, Στεργιανού, Καμπισιούλη 15, Κατσώτη 8, Σημαιοφορίδου, Αλέξη, Βουγιούκα Χ. 1, Ρηγοπούλου, Βουγιούκα Κ. 8(2).

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την ήττα με 63-55 από τον Κρόνο, σε ματς άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος, αφού η πρόκρισή του είχε ήδη «κλειδώσει». Έτσι, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 21-8, 33-20, 51-35, 63-55.

ΚΡΟΝΟΣ (Ανδρεοπούλου): Δομνίδου 2, Στολίγκα 20 (4), Τσιρογιώργη, Ανδρέου 9 (2), Μανωλοπούλου, Προδρομίδη 2, Φουστέρη 2, Τουμπανιάρη 2, Παπακώστα, Ζαφείρη 11 (1), Θεοδωροπούλου 9 (1), Σταθοπούλου 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Χριστοδούλου): Μητραλή 11 (3), Ράπτη 8 (1), Μπασδέκη 2, Πολύζου 5, Τσομπανοπούλου, Σιουμουρέκη 13 (1), Καραστάθη 2, Κοτοπούλη 4, Νταϊάκη 10 (2), Ψιλιώτη, Ρωμούδη, Φούτρα.

«Ανήκουμε στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και αυτό αποτελεί τιμή και μας δίνει κουράγιο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Κοντά μας βρέθηκαν και μίλησαν στα κορίτσια μας ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού γυναικών, μεγάλη δόξα του ελληνικού μπάσκετ Κώστας Μίσσας και η κορυφαία Ελληνίδα καλαθοσφαιρίστρια και υπεύθυνη της προώθησης του γυναικείου μπάσκετ Εβίνα Μάλτση. Τα καλύτερα έρχονται για τα κορίτσια μας», τονίζεται σε ανάρτηση του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Τέλος, το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 συγχαίρει την Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος γυναικείου Μπάσκετ, τους προπονητές Ελένη Παπαθανασίου, Κώστα Δέρβο ,τις αθλήτριες της ομάδας και τους γονείς τους για την μεγάλη τους επιτυχία και εύχεται καλή επιτυχία στο Φάιναλ 4.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φασούλας: Χαίρομαι που με κάλεσε ο αθλητικός εισαγγελέας

Ο Παναγιώτης Φασούλας, υπεύθυνος της παράταξης «Πρώτα το Μπάσκετ», γνωστοποίησε την κλήση του από τον…

25 Ιανουαρίου 2024

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Από την ΕΠΣ Θεσσαλίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου που περιλαμβάνει την 16η…

25 Ιανουαρίου 2024

Αντιδράσεις για τη νέα «Μις Ιαπωνία» που γεννήθηκε στην Ουκρανία και δεν έχει ρίζες στη χώρα

Μια 26χρονη καλλονή από την Ναγκόγια του νομού Άιτσι στέφθηκε «Μις Ιαπωνία» την περασμένη Δευτέρα,…

25 Ιανουαρίου 2024

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό ο Οικονόμου

Από την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστή η επιστροφή του Κώστα Οικονόμου στον Ολυμπιακό, όπως…

25 Ιανουαρίου 2024

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: «Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι»

Διεξοδική είναι η αγόρευση της εισαγγελέα της έδρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία…

25 Ιανουαρίου 2024

Φεγγάρι του Λύκου: Σήμερα η πανσέληνος του Ιανουαρίου – Πώς προέκυψε το όνομα

Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, γνωστό ως πανσέληνος του λύκου, είναι σήμερα! Σύμφωνα με…

25 Ιανουαρίου 2024