Τοπικά

Στο Ευρωκοινοβούλιο το 4ο ΓΕΛ Βόλου μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου

Στο Ευρωκοινοβούλιο θα παρευρεθούν σε λίγες μέρες τρεις μαθήτριες κα δύο καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κούλογλου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, πώς λειτουργεί ο σπουδαιότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των χωρών-μελών.
Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε προχθές Παρασκευή τηλεδιάσκεψη με τον ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για την κατάσταση στην Ευρώπη ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων ευρωεκλογών στα τέλη Μαΐου.
Η τηλεδιάσκεψη έγινε στον χώρο της βιβλιοθήκης και δεκάδες μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν στη συζήτηση με τον ευρωβουλευτή.
Το να προσκαλείται ένα σχολείο της Μαγνησίας να μεταβεί στο Ευρωκοινοβούλιο για να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της είναι κάτι που δεν συνηθίζεται.

Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης επισήμανε πως «το τριήμερο από 19 έως 21 Φεβρουαρίου το 4ο ΓΕΛ Βόλου με τρεις μαθήτριες, τον διευθυντή και τον καθηγητή μαθηματικών κ. Γ. Ραπάτσα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στο ευρωκοινοβούλιο προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου. Η πρόσκληση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας σχέσης που έχει αναπτύξει το σχολείο με τον κ. Κούλογλου από την περασμένη χρονιά με εκδηλώσεις που διοργάνωσε, όπως του φωτογραφικού υλικού για τον λιμό της κατοχής αλλά και την προβολή της ταινίας του «πεθαίνοντας στο γέλιο».
Ακόμη ανέφερε πως «εκείνη την περίοδο θα είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες δύο παράλληλες δράσεις, η μία για την επίδραση της γελοιογραφίας στην Ευρώπη του σήμερα και η άλλη μια αδελφοποίηση δύο περιοχών που σφαγιάστηκαν από τους Ναζί του Κομμένου και του Λίντβιχ της Τσεχίας».
Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως «οι μαθητές κέρδισαν πολλά από την τηλεδιάσκεψη και τη συζήτηση που είχαν με τον ευρωβουλευτή αποκτώντας μια εικόνα για την Ευρώωπη σήμερα. Εξάλλου μην ξεχνούμε πως κάποιοι μαθητές της Γ’ Τάξης θα μπορούν να ψηφίσουν από φέτος μετά τη θεσμοθέτηση της ψήφου στα 17».

Θα γνωρίσουν την δομή της Ε.Ε.
Ενθουσιασμένες με την προοπτική να βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο είναι οι τρεις μαθήτριες της Β’ Τάξης του 4ου ΓΕΛ Βόλου.
Η Ραφαέλα Καλοφορίδη ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντική αυτή η επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί θα μάθουμε, πώς λειτουργεί η Ευρώπη και θα γνωρίσουμε τους χώρους, όπου συνεδριάζουν οι ευρωβουλευτές και λαμβάνονται οι αποφάσεις για όλους τους πολίτες».
Η ίδια επισήμανε πως, αν η Ελλάδα δεν ήταν ενταγμένη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα ήταν τόσο δυνατή.
Από την πλευρά της η Ειρήνη Κάλφα τόνισε πως «είναι μια ξεχωριστή εμπειρία η παρουσία μου στο ευρωκοινοβούλιο το οποίο λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στηρίζει ισάξια όλα τα κράτη μέλη και να ενδιαφέρεται ακόμη περισσότερο για τις κοινωνίες».
Η Καλλιόπη Δώσσα επισήμανε πως «είναι μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ευρωκοινοβούλιο που ίσως να μην την έχουμε ξανά στη ζωή μας. Θα μάθουμε πράγματα για την Ευρώπη και είμαι χαρούμενη που θα μεταβώ στις Βρυξέλλες. Σε λίγο καιρό θα είμαστε εμείς που θα ψηφίζουμε και θα έχουμε λόγο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το