Τοπικά

Στο εστιατόριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η σίτιση των περιπατητικών ασθενών

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εστιατόριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θα μπορούν να σιτίζονται από τον επόμενο μήνα οι περιπατητικοί ασθενείς του.

Ήδη, ο διοικητής των νοσοκομείων της πόλης, Παναγιώτης Νάνος, ζήτησε από τους διευθυντές των κλινικών της υγειονομικής μονάδας, καθώς και από τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων του να του γνωστοποιήσουν πόσοι ασθενείς κατά μέσο όρο την ημέρα μπορούν να επισκεφθούν το εστιατόριο.

Ο λόγος γίνεται για τους ασθενείς που μπορούν να κινηθούν ελεύθερα όσο διαρκεί το γεύμα και δεν τους δεσμεύει σε ένα κρεβάτι η απαραίτητη θεραπεία τους.

Ο διοικητής ζητάει παράλληλα να μάθει την ώρα που μπορούν να μεταβούν από την κλινική για το γεύμα ή το δείπνο, χωρίς να διαταραχθεί η ομαλή νοσηλεία τους, καθώς και την αντίστοιχη δίαιτα του καθενός ή αν αυτή είναι ελεύθερη.

Τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να συγκεντρωθούν, για να επακολουθήσει η επεξεργασία τους, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, προκειμένου να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα η σίτιση των περιπατητικών ασθενών στο ΠΓΝΛ.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας είναι η μετεξέλιξή του στο πρώτο φιλικό για περιπατητικούς ασθενείς νοσοκομείο στην Ελλάδα.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η έναρξη της σίτισης των συγκεκριμένων ασθενών, σε έναν μάλιστα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα λειτουργούν παράλληλα διάφορες εκθέσεις, εντάσσεται στο σχέδιο για τη δημιουργία ενός Πάρκου Υγείας, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με την εκτεταμένη δενδροφύτευση στον εξωτερικό χώρο του ΠΓΝΛ.

Όπως έχει παρουσιάσει η «Ε», το Πάρκο Υγείας θα αναπτυχθεί σε τέσσερα επίπεδα:

Το πρώτο είναι ο πρότυπος θεραπευτικός κήπος, όπου θα κυριαρχούν λουλούδια, αρωματικά φυτά, ειδικοί θάμνοι και δένδρα, θα έχει ήσυχες γωνιές ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες ασθενών και συνοδών, ενώ σε επιλεγμένα σημεία θα υπάρχουν έργα σύγχρονης τέχνης με θέμα την Υγεία. Στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί αίθριο πολιτιστικών εκδηλώσεων με αναψυκτήριο.

Το δεύτερο, είναι η δημιουργία του «Ασκληπιείου» Αγωγής Υγείας, μια θεματική ενότητα με μόνιμες εγκαταστάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για εκπαιδευτικές δράσεις αγωγής υγείας για μαθητές και των δύο βαθμίδων, αλλά και για φοιτητές και σπουδαστές επαγγελμάτων υγείας.

Το τρίτο, είναι διαδρομές περιπάτου, η μεγαλύτερη θα ξεκινά από τον θεραπευτικό κήπο και θα καταλήγει στο ναό του Αγίου Λουκά που βρίσκεται στον λόφο του Πανεπιστημιακού.

Το τέταρτο επίπεδο είναι μία πολιτιστική διαδρομή που θα ενώνει το Πάρκο Υγείας με το γειτονικό Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, με τη διαμόρφωση ενός χώρου στον οποίο θα αναπτυχθούν σταδιακά έργα σύγχρονης τέχνης και γλυπτά με θέματα παρμένα από την Υγεία.

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το