Τοπικά

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 ο νέος εξοπλισμός για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Κλινική Καρδιάς του Πανεπιστημιακού

 

Νέο εξοπλισμό αποκτά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Κλινική Καρδιάς-Θώρακος-Αγγείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μέσω του ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η ένταξη του έργου στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 – 2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το έργο με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Κλινική Καρδιάς-Θώρακος-Αγγείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» είναι προϋπολογισμού 215.135,00 € και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα, εξοπλίζουμε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Καλούμε και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας να καταθέσουν προτάσεις για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είναι ανοικτή από τον Μάρτιο του 2016».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Κλινική Καρδιάς – Θώρακος – Αγγείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ειδικότερα: θα προμηθευθούν / εγκατασταθούν οκτώ (8) μηχανήματα τεχνητού νεφρού κλασσικής αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που θα αντικαταστήσουν ισάριθμα μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας, ένας (1) κεντρικός σταθμός παρακολούθησης και πέντε (5) μόνιτορ για την κάλυψη των αναγκών της Κλινικής Καρδιάς – Θώρακος – Αγγείων.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προώθηση έργων πυροπροστασίας από τον δήμο Βόλου

  Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «αποκατάσταση αγροτικής οδού στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου λόγω…

29 Μαΐου 2024

Στη φυλακή 59χρονος που παρενόχλησε ανήλικη στο πάρκο του Αγ.Κωνσταντίνου

  Στη φυλακή θα οδηγηθεί ένας 59χρονος ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς…

29 Μαΐου 2024

Στη φυλακή 35χρονος που μαχαίρωσε τον εργοδότη του στην Σκιάθο

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ένας 35χρονος με διαταραχές στην συμπεριφορά του, μετά από επεισόδιο που…

29 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis για ευρωεκλογές 2024: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποια τα σοβαρότερα προβλήματα

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε…

28 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Με τις πολιτικές που πρεσβεύει ο Κασσελάκης βρεθήκαμε στο χείλος της χρεοκοπίας

«Οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν εν πολλοίς τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Η Ευρώπη…

28 Μαΐου 2024

Έκθεση της Κομισιόν για την ποιότητα των νερών κολύμβησης – Πεντακάθαρες οι θάλασσες της Ελλάδας

Το 95,8% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα είναι άριστης ποιότητας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία…

28 Μαΐου 2024