Τοπικά

Στο επίκεντρο τα αιτήματα των αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στη Βουλή παρουσία και του βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια τα μέλη της γραμματείας αποφοίτων ΑΣΣΥ και συγκεκριμένα ο Λοχαγός (ΠΒ) κ. Γκούγκλιας Δημήτριος (Γραμματέας ΑΣΣΥ), ο Λοχαγός (ΜΧ-ΕΥ) κ.Μητσάκος Νικόλαος (Τομεάρχης ΑΣΣΥ) και ο Σμηναγός (ΤΟΠ) κ.Σάμψων Κωνσταντίνος (Τομεάρχης ΑΣΣΥ) οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Υποσμηναγό κ. Κολλύρη Ηλία (Γραμματέα του Οργανωτικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους απόφοιτους των ΑΣΣΥ ενόψει και του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι σε μία εκτενή και διεξοδική συζήτηση έθεσαν επί τάπητος τα ζητήματα που χρόνια ταλαιπωρούν τους αξιωματικούς απόφοιτους Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) με κυριότερα τα κάτωθι:
• Την αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ που αφορά τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1991, 1992, 1993- τάξεων 1993, 1994, 1995 και τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1984 έως 1993 – τάξεων 1986 έως 1995.
• Την βαθμολογική αποκατάσταση Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων, προκειμένου οι προελεύσεως ΑΣΕΙ να έχουν καταληκτικό βαθμό ταξιάρχου και οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη.
• Την βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ κρινόμενων με τον Ν.3883/2010, που αφορά τους καταταγέντες ΑΣΣΥ 1994 – τάξεως 1996 και εντεύθεν ώστε να προάγονται σε Αν/χη μετά από 34 έτη και σε Σ/χη μετά από 35 έτη υπηρεσίας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις δεσμεύτηκε να τα προωθήσει στον αρμόδιο υπουργό, στα πλαίσια και της πολύχρονης προσπάθειάς του για οριστική επίλυση των ζητημάτων των στρατιωτικών.
Τέλος, τα μέλη της Γραμματείας Αποφοίτων ΑΣΣΥ και ο Γραμματέας του Οργανωτικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ευχαρίστησαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ Χρήστο Μπουκώρο και τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια για την παραγωγική συζήτησή τους, ενώ ο Χρήστος Μπουκώρος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την διευθέτηση των χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Από τη συνάντηση στο γραφείο της Βουλής του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου παρουσία και του βουλευτή Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με τα μέλη της γραμματείας αποφοίτων ΑΣΣΥ και τον Γραμματέα του Οργανωτικού της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το