Τοπικά

Στο επίκεντρο η σχολική ασφάλεια και υγιεινή – Ενημερωτική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τη σχολική ασφάλεια και υγιεινή πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού. Διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία και με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων.
Στην εκδήλωση κεντρική ομιλήτρια ήταν η νοσηλεύτρια με διδακτορικό κ. Νίκη Σύρου, η οποία πριν μερικά χρόνια πραγματοποίησε ενδιαφέρουσα έρευνα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων στα σχολεία, των υποδομών τους αλλά και την υγιεινή των σχολικών μονάδων εξάγοντας πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Το εκπαιδευτικό υλικό το ενέκρινε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας και πλέον μπορεί προαιρετικά να χρησιμοποιηθεί από τα σχολεία της χώρας για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος της ασφάλειας και της υγιεινής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί διευθυντές Δημοτικών. Μάλιστα ήταν και ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς προχθές ο Βόλος ένιωσε τον σεισμό που σημειώθηκε στις Σποράδες, ενώ ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που υλοποιούνται και οι πρώτες ασκήσεις για την αντισεισμική προστασία.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως η ομιλήτρια προχώρησε σε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για την ασφάλεια και υγιεινή στο σχολείο, ενώ αναφέρθηκε και στον σεισμό λέγοντας πως από φέτος τα Δημοτικά μπορούν να κάνουν τρεις ασκήσεις κατά του σεισμού. Επίσης όλα τα σχολεία έχουν επικαιροποιήσει τα μνημόνια για τον σεισμό.
«Στα σχολεία κρύβονται διάφοροι κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών και πρέπει να αντιμετωπίζονται» ανέφερε ο κ. Πολύζος.
Η σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαλαμίτσα ανέφερε πως η αγωνία όλων είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή στο σχολείο. Και γι’ αυτό έχει σημασία να συνδεθεί η θεωρία με την πράξη.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευση κ. Αντώνης Αντωνίου επισήμανε πως «κρίναμε σωστό να ενημερωθούν οι διευθυντές δημοτικών που γνωρίζουν πολύ καλά τα κτιριακά θέματα από την νοσηλεύτρια κ. Σύρου η οποία έχει πραγματοποιήσει ενδιαφέρουσα έρευνα για τη σχολική ασφάλεια και υγιεινή. Και στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλοι οι κίνδυνοι και τα ζητήματα που πρέπει να προσέχουμε σε ένα σχολικό διδακτήριο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το