Ελλάδα

Στο εδώλιο ξανά οι μετοχές «φούσκες» -Ενοχή 36 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή των 36 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας 18 χρόνια μετά και με την ελληνική δικαιοσύνη να έχει ήδη (μία φορά) αποφανθεί, κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι για τις μετοχές «φούσκες» πρέπει να απαλλαγούν, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Οι κατηγορούμενοι, μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πριν από δύο χρόνια -με το σκεπτικό ότι η αθωωτική απόφαση δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία- κάθισαν εκ νέου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αντιμετωπίζοντας κατά περίπτωση τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άκουσαν την εισαγγελέα να ζητεί την ενοχή όλων για τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Η εισαγγελέας της έδρας, κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου υποστήριξε ότι εσφαλμένα το πρώτο δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε ζημία, καθώς σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η δημιουργία μίας ψεύτικης εικόνας, μίας πλασματικής εικόνας της αγοράς, η οποία στη συνέχεια καταποντίστηκε, γιατί η διόγκωση των μετοχών ήταν τεχνητή.

Για την εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι έπληξαν με τις μεθοδεύσεις τους τον νόμο της ελεύθερης αγοράς, παραπλανώντας με αυτό τον τρόπο τους επενδυτές.

Η διαμορφωθείσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ δεν ήταν η «δίκαιη» τιμή, γιατί τη διαμόρφωσαν ψευδώς οι κατηγορούμενοι με τα πακέτα των μετοχών που έριξαν στην αγορά », είπε η κυρία Θεοδωροπούλου. Η έρευνα για τις μετοχές φούσκες άνοιξε το…1999 με την τότε ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στο παραδικαστικό κύκλωμα και προφυλακίστηκε, ενώ συμπληρωματιή έρευνα είχε γίνει και από τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, για να καταλήξει η υπόθεση σε αθωωτική για όλους τους εμπλεκόμενους απόφαση. Τώρα παίρνει νέα τροπή, με τους δικαστές ωστόσο να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Πηγή: iefimerida

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκπληξη  

  Τα γενέθλιά του είχε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του του…

28 Μαρτίου 2024

Άνθιση

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών ανθίζει, με την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακή, με…

28 Μαρτίου 2024

Γάζα: 6χρονο παιδί πέθανε λόγω ασιτίας – Μόνο 10 νοσοκομεία λειτουργούν

Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα, καθώς μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση είναι σε…

28 Μαρτίου 2024

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια της συναδέλφου Όλγας Κολιάτσου, η…

28 Μαρτίου 2024

Αλλαγές

Το Πάσχα των Καθολικών πέφτει φέτος την Κυριακή 31 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να αλλάζει και…

28 Μαρτίου 2024

Έκρυψε τα ναρκωτικά στα παπούτσια του για να τα δώσει σε κρατούμενο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου

Συνελήφθησαν, χθες (27-03-2024) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε…

28 Μαρτίου 2024