Τοπικά

Στο εδώλιο Βολιώτης λογιστής για απάτη – Την ενοχή του, καθώς και 27 ακόμη ατόμων, πρότεινε ο Εισαγγελέας

Η υπόθεση ενός Βολιώτη λογιστή, κατηγορούμενου για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, το όφελος της οποίας θα ξεπερνούσε τις 30.000 ευρώ, καθώς και για πλαστογραφίες επίσης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Το δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χωρίς ελαφρυντικά.
Μαζί με τον Βολιώτη λογιστή, που εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του καθώς απουσίαζε, κάθισαν στο εδώλιο 27 ακόμη κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να δέχθηκαν συνδρομή σε απάτη από τον λογιστή. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η καταδίκη τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με ελαφρυντικά.
Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία (τρεις τόμοι εκατοντάδων σελίδων ο καθένας), ο κατηγορούμενος λογιστής «κατήρτισε εξ υπαρχής και καθ’ ολοκληρία πλαστά έγγραφα, με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση τους άλλον, σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει συνέπειες, τις πλαστογραφίες δε αυτές διέπραξε κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και η συνολική ζημία υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ».
Σύμφωνα επίσης με τη δικογραφία, ο λογιστής κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στον Βόλο, με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ενός και του αυτού εγκλήματος, με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή σε άλλον δράστη κατά τη διάρκεια και κατά την τέλεση της άδικης πράξης που επιχείρησε να διαπράξει, ήτοι του εγκλήματος της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, το συνολικό όφελος της οποίας θα υπερέβαινε το συνολικό ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο (έγκλημα) δεν ολοκληρώθηκε από λόγους ανεξάρτητους της θέλησης του άλλου δράστη».
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη δικογραφία ο Βολιώτης λογιστής κατηγορείται ότι την περίοδο της διετίας 2005 και 2006 εξέδωσε δεκάδες ψευδείς βεβαιώσεις εργασίας σε διάφορους απ’ όλη την Ελλάδα (Πάτρα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Λάρισα, Αττική), οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να λάβουν δάνεια ή να αποκτήσουν πιστωτικές κάρτες από τράπεζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δεκάδες, όπως αποδείχτηκε κατόπιν, βεβαιώσεις απασχόλησης σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, εκδόθηκαν για να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη δανείων από τους χρήστες τους, μόνο από συγκεκριμένη τράπεζα…
Οι χρήστες των εν λόγω βεβαιώσεων κατηγορούνται επίσης ότι δέχθηκαν συνδρομή σε απάτη από τον Βολιώτη λογιστή κατηγορούμενο. Μεταξύ των χρηστών των ψευδών βεβαιώσεων ήταν και Βολιώτες, που κάθησαν στο εδώλιο μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.
Μεταξύ αυτών κάτοικος της Ν. Ιωνίας που κατηγορείται ότι στις 26 Οκτωβρίου 2005 αιτήθηκε δάνειο σε τράπεζα του Βόλου ποσού 17.900 ευρώ για αγορά ΙΧ αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας ψευδή βεβαίωση απασχόλησης σε επιχείρηση γενικού εμπορίου, όπου φερόταν να λαμβάνει μισθό 714 ευρώ τον μήνα. Ο ίδιος κατηγορούμενος στις 12 Δεκεμβρίου 2005 αιτήθηκε δάνειο πάλι στην ίδια τράπεζα Βόλου, ποσού 13.980 ευρώ για αγορά επίσης ΙΧ, πάλι παρουσιάζοντας ψευδή βεβαίωση. Το ίδιο έπραξε στις 7 Σεπτεμβρίου 2006, προκειμένου η εν λόγω τράπεζα να του εκδώσει πιστωτική κάρτα με όριο αγορών τα 140 ευρώ… Άλλη Βολιώτισσα κατηγορούμενη που έκανε χρήση ψευδών βεβαιώσεων, ήθελε να της δοθούν από την τράπεζα ποσά συνολικού ύψους 46.271 ευρώ ως δάνεια, ενώ άλλη κατηγορούμενη από τη Ν. Ιωνία ήθελε να λάβει δάνεια συνολικού ύψους 39.400 ευρώ…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το