Τοπικά

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου ο 62χρονος γιατρός που κατηγορείται για εμπρησμό

 

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται ο 62χρονος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη προχθές Τρίτη από πυροσβέστες του Ανακριτικού Τμήματος και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επειδή δεν υπάρχει δημόσια δομή για περιπτώσεις ανθρώπων με έντονο ψυχιατρικό ιστορικό και εμμονή ως προς την αναίτια χρήση πυρός, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα νοσηλείας σε ιδιωτική δομή, το μόνο ασφαλές περιβάλλον για τον ίδιο και για το κοινωνικό σύνολο είναι ψυχιατρικό ίδρυμα της φυλακής, ώστε να μπορέσει να συνέλθει, να σιτίζεται και να πλένεται, να παίρνει τη φαρμακευτική του αγωγή, και να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.
Πέρα από την απόφαση που θα λάβει το Δικαστήριο σήμερα, που αν τον καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης αναμένεται να λειτουργήσει προστατευτικά για τον ίδιο, στις 30 Μαΐου, αστικό δικαστήριο θα κρίνει αν του δοθεί η επιλογή ορισμού δικαστικού συμβούλου και συμπαραστάτη που θα εξετάζει την πορεία του. Αυτό αναμένεται να συμβεί γιατί συγγενικό πρόσωπο του κατηγορούμενου αρνήθηκε να συμμετάσχει στη δικαστική συμπαράσταση του 62χρονου.
Οι πυροσβέστες αναζήτησαν και συνέλαβαν τον γιατρό, που έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη καθώς συνηθίζει να βάζει φωτιά στο σπίτι του, που βρίσκεται επί των οδών Παπάγου – Παρασκευοπούλου στη Ν. Ιωνία. Κατηγορείται ότι προκάλεσε πυρκαγιά στις 21.45 το βράδυ της Δευτέρας, σε ακατοίκητη αποθήκη στο κέντρο του Βόλου, δίπλα από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος να καεί ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από την αποθήκη, κάτι που απέτρεψε η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.
Σημειώνεται ότι αν ο γιατρός έβαζε φωτιά για άλλη μια φορά στο σπίτι που διαμένει, δεν προκύπτει αδίκημα και θα γλίτωνε τη σύλληψη.
Ο 62χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και μέχρι σήμερα κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.
Ο άνδρας έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές διότι βάζει φωτιές στο εσωτερικό ή στον αύλειο χώρο του σπιτιού που διαμένει, έχει νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και σε παρελθόντα χρόνο αναζητούνταν ιδιωτική δομή που θα τον φιλοξενούσε έναντι αντιτίμου. Επειδή, όμως, του έγινε περικοπή της σύνταξης, δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε ιδιωτική δομή και, ελλείψει δημόσιας, ίσως η ασφαλέστερη επιλογή πλέον θα ήταν να ενταχθεί στο περιβάλλον της φυλακής.

Share
Ετικέτες: 62χρονος γιατρός

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση Τζανακούλη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ

Τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη επισκέφτηκε στο γραφείο…

31 Μαΐου 2024

Το χρονικό της φρίκης στη Ομόνοια: Ένα 24ωρο κρατούσε αιχμάλωτο το θύμα ο 27χρονος – Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι 27χρονος βίασε και κρατούσε όμηρο 33χρονη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο…

31 Μαΐου 2024

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Αντέδρασε στην καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ – Η δικαιοσύνη αποδόθηκε, είπε

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξέφρασε την ικανοποίησή του με το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος…

31 Μαΐου 2024

Το μήνυμα του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου για την έναρξη των πανελλαδικών

Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Κων. Καραγεωργίου…

31 Μαΐου 2024

ΕΠΑΣ Μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ: 750 θέσεις την τρέχουσα χρονιά στη Θεσσαλία -Οι προθεσμίες για το νέο σχολικό έτος

Παρατείνεται η δυνατότητα διάθεσης θέσεων Μαθητείας περιόδου 2024-25 από φορείς δημοσίου τομέα έως την Πέμπτη…

31 Μαΐου 2024

A. Ζαμπούκας: Η Ευρώπη βάζει ξανά στο τραπέζι την έννοια της στρατηγικής αυτονομίας

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη συναντήθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας…

31 Μαΐου 2024