Τοπικά

Στο εδώλιο την Τετάρτη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών μετά από μήνυση Μουλά

Στα δικαστήρια του Βόλου καλεί τους πολίτες η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για να συμπαρασταθούν στα τρία μέλη της που δικάζονται την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι μετά την μήνυση του Γ. Μουλά για την παρέμβαση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να οριστεί ειδική συνεδρίαση με θέμα την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει πως «Τέτοιες μέρες δεν έχει ξαναγνωρίσει η πόλη μας» και ζητά να σταματήσουν οι διώξεις στους πολίτες που παλεύουν για ένα καθαρό περιβάλλον:
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

«Τρεις συμπολίτες μας και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών διώκονται και δικάζονται την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου 2018. Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο πέρυσι το Νοέμβριο και φέτος το Φεβρουάριο μετά από καταγγελία του Γ. Μουλά προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Η Δημοτική Αρχή κώφευε μπρος στις εκκλήσεις της Επιτροπής Πολιτών για να πάρει ο Δήμος Βόλου σαφή θέση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Και μετά από 5 δραματικές συνεδριάσεις η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατάφερε και πέτυχε ο Δήμος Βόλου να λάβει ξεκάθαρη θέση με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία. Τίποτε δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε η δύναμη και η πίεση του κόσμου, που στην τελευταία συνεδρίαση γέμισε ασφυκτικά το Δημαρχείο με πάνω από 800 άτομα.
Οι συμπολίτες μας όμως συνεχίζουν να διώκονται γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τον λόγο και να απαιτήσουν ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέτοιες μέρες δεν έχει ξαναγνωρίσει η πόλη μας. Να διώκονται άνθρωποι για κάτι που είναι αυτονόητο και προβλέπεται εδώ και δεκαετίες στην πρακτική του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλούμε όλους τους πολίτες για συμπαράσταση στα δικαστήρια Βόλου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 13:00 προκειμένου να δείξουμε ότι η διεκδίκηση του δικαιώματος λόγου δεν διώκεται. Αυτό βροντοφώναξαν και 10.000 συμπολιτών μας που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 5η Μάη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το