Τοπικά

Στο εδώλιο ο ψευτογιατρός μαζί με άλλα δύο άτομα από τη Μαγνησία – Εντός του χρόνου η δίκη

Μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης, μαζί και με 15 ακόμα άτομα απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί στις δραστηριότητές του, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους.
Μαζί του θα καθίσουν στο σκαμνί και η ηγουμένη από μοναστήρι της ηπειρωτικής Μαγνησίας, αλλά και Βολιώτης έμπορος βοτάνων κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε κακουργηματικού χαρακτήρα απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση, καθώς ο «Νίκος Κόντος» βαρύνεται και με κατηγορίες για κακουργηματικές απάτες για ποσό που ξεπερνά τις 840.000 ευρώ. Σύμφωνα με το συνολικά 92 σελίδων κατηγορητήριο, η ηγουμένη φέρεται να παρείχε στον Κοντοστάθη ειδικό χώρο μέσα στο μοναστήρι, όπου δεχόταν και εξέταζε ασθενείς. Μάλιστα αναφέρεται μια περίπτωση ενός ζευγαριού που του κατέβαλαν το ποσό των 52.620 ευρώ, καθώς τους έπεισε ότι μπορούσε να θεραπεύσει την ανήλικη κόρη τους που έπασχε από πιλοκυτταρικό και πολυμυξοειδές αστροκύτωμμα. Στον συγκεκριμένο χώρο, ο μαϊμού γιατρός υποδείκνυε σε πολλούς ασθενείς που επισκέπτονταν το μοναστήρι από διάφορα σημεία της Ελλάδας, «προγράμματα και μεθόδους θεραπείας, πράξεις οι οποίες λάμβαναν χώρα και εντάσσονταν στο πλαίσιο του ιατρικού θεραπευτικού έργου του Κοντοστάθη». Επιπλέον, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και ο Βολιώτης έμπορος φέρεται να του παρείχε βότανα (π.χ. θυμάρι, τσουκνίδα) και έλαια (βαλσαμόλαδο) για να τα χρησιμοποιεί, προκειμένου να προωθεί τους σκοπούς του, επωφελούμενος οικονομικά από τη σχέση του με τον Κοντοστάθη, διευκολύνοντάς τον ταυτόχρονα με τις πράξεις του, σε απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Δεν βρέθηκαν τα χρήματα
Ακόμα δεν έχει γίνει κατορθωτό να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από τα περισσότερα από 25 τον αριθμό θύματά του σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο από τη Μαγνησία, χρήματα που του έδιναν για να τους θεραπεύσει από διαφόρων μορφών καρκίνου, αφού εμφανιζόταν ως ειδικός με σπουδές στις ΗΠΑ και στην Ελβετία. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές δεν έχουν ακόμα βρεθεί τα χρήματα που συγκέντρωσε από τους πελάτες του. Έγιναν εκτεταμένες έρευνες από τις αρχές σε όλους τους χώρους του σπιτιού του στο Κορωπί Αττικής, χωρίς να γίνει κατορθωτό να εντοπιστεί κάτι, ενώ παράλληλα άνοιξαν και οι λογαριασμοί που διατηρούσε σε ελληνικές τράπεζες, όμως και πάλι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Εκτιμάται πως τα μεγάλα ποσά που συγκέντρωνε τα κατέθετε σε λογαριασμούς σε τραπεζικά καταστήματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου είναι δύσκολο να δοθεί άδεια για να αποκαλυφθούν.

Κατηγορούμενος και πρώην υπουργός
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για κακουργηματική απάτη βρίσκεται και το όνομα γιατρού πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μαζί με άλλους τέσσερις γιατρούς χειρούργησαν τον Αύγουστο του 2018 σε κλινική των Βορείων Προαστίων, έναν άνδρα που αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μέση του μετά από ατύχημα που είχε το 2014. Ο πρώην υπουργός φέρεται να επιβεβαίωσε στο θύμα πως γνώριζε τον Κοντοστάθη, ο οποίος σε συνομιλία μαζί του, του παρουσιάστηκε ως χειρουργός ορθοπεδικός που πραγματοποιούσε επεμβάσεις στην Ελβετία και στη Γαλλία με αμοιβές που ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ τη φορά. Επίσης του είπε πως θα τον χειρουργήσει με έκπτωση σε κλινική της Αθήνας. Τελικά η επέμβαση από τον πρώην πολιτικό έγινε και τοποθετήθηκε μόσχευμα στη μέση του ασθενή αξίας 54.000 ευρώ και μάλιστα ο Κοντοστάθης του είχε υποσχεθεί πως με το ακολουθούμενο ιατρικό σχέδιο θα επερχόταν η πλήρης αποκατάσταση του προβλήματός του. Τονίζεται ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και οι υπόλοιποι γιατροί που συμμετείχαν στο χειρουργείο. Ο ψευτογιατρός κατηγορείται συνολικά για συνολικά 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες, για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν και οι 15 κατηγορούμενοι για την υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη το περασμένο καλοκαίρι, θα δικαστούν από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ή Εφετείο Κακουργημάτων. Οι συγκατηγορούμενοί του είναι ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, κ.ά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το