Ελλάδα

Στο εδώλιο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και συνολικά 64 άτομα για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens

xristoforakos-mixalis-708

Δέκα χρονια μετά την αποκάλυψη των μαύρων ταμείων της γερμανικής Siemens και των χρημάτων που έδινε για να επιλέγει στους διαγωνισμούς, το συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του παραπέμπει στο Τριμελές Εφετειο κακουργημάτων, 64 κατηγορούμενους προκειμένου να δικαστούν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε την ψηφιακό ποίηση του ΟΤΕ.

“Πρώτος” στο εδώλιο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο  Χρηστος Καραβέλας, ο Ηλίας Γεωργίου, ο Πρόδρομος Μαυρίδης,ο Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: Ξεπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργανωςης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις, λόγω παραγραφής.

Aπο όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του μέχρι σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη. Με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, του Χρήστου Καραβέλα και το τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Πηγή:iefimerida.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το