Τοπικά

Στο «δρόμους» βγαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί – Κινητοποίηση στις 7 Νοεμβρίου για τον «αποδεκατισμό» των τμημάτων

Με τις άσπρες μπλούζες στον δρόμο… Κινητοποιούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί του Αχιλλοπούλειου για την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου που αποφάσισε η 5η υγειονομική περιφέρεια, την υποστελέχωση, την άρνηση του υπουργείου για έκδοση προκήρυξης μόνιμου προσωπικού και τον αποδεκατισμό κρίσιμων τμημάτων μετά τη λήξη των συμβάσεων γιατρών που πληρώνονται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, οι γιατροί του Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως αποφάσισαν χθες σε γενική τους συνέλευση στο Νοσοκομείο. Η απογύμνωση των τμημάτων και η υποχρηματοδότηση που δεν επιτρέπει να αγοραστούν ούτε γάζες, έχει σημάνει «συναγερμό».
Οι διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έχουν «παγώσει» και καμία εξήγηση δεν δίνεται, γιατί τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές δεν υπάρχει «φως». Οι γιατροί απαίτησαν χθες να ανανεωθούν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών που λήγουν και όπως τόνισε ο κ. Μαλινδρέτος, εάν δεν παραταθούν θα αποχωρήσουν από το Αχιλλοπούλειο, με απόλυση.

«Διαμαρτυρόμαστε για την προσεχή απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων. Το επικουρικό προσωπικό εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνια τώρα. Η απόλυση των συναδέλφων θα δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σε αρκετά Τμήματα του Νοσοκομείου. Διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση της έγκρισης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου που αφορά στους τελευταίους μήνες. Διαμαρτυρόμαστε, γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση και περικοπή θα σημαίνει μοιραία περικοπή στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού που χρειάζεται για τη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου», τόνισε.

Οι γιατροί θα διαμαρτυρηθούν και για τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς των νέων ιατρών (ειδικευόμενων και ειδικών).
Πρέπει άμεσα να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των νέων ιατρών, ώστε να αποφασίσουν να παραμείνουν στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα υπάρχουν παράλογες περικοπές των εφημεριών. Ενώ το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει περισσότερες εφημερίες λόγω της υπάρχουσας υποστελέχωσης, οι υπερβάλλουσες εφημερίες περικόπτονται.
Οι γιατροί θα διαμαρτυρηθούν και για την παντελή απουσία, από την πλευρά της Πολιτείας, προγραμμάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
«Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόταση μετατροπής των Δημόσιων Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και την αντίθεσή μας, στην προσπάθεια παράτασης της συνταξιοδότησης των ιατρών στα 69 έτη», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το