Τοπικά

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο προϋπολογισμός για το 2024

Με δύο συνεδριάσεις την Πέμπτη θα κλείσει το 2023 για το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Στις 6 το απόγευμα θα γίνει ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2024 και στις 6.15 τακτική συνεδρίαση.
Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο θα λάβει απόφαση σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 8μηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Παράλληλα, θα εγκριθεί η πρόσληψη προσωπικού, οχτάμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση αναγκών της Διεύθυνσης Πρασίνου που αφορούν στην αντιμετώπιση των απρόβλεπτων αναγκών που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες ζημιές από τις πλημμύρες των θεομηνιών του Σεπτεμβρίου.
Θα αποφασιστεί παράταση στην προθεσμία περαίωσης των εργασιών συντήρησης δημοτικών κτηρίων όλων των δημοτικών ενοτήτων, στην προθεσμία του έργου μετατροπής της οδού Γαμβέτα και τμήματος της Ερμού σε ήπιας κυκλοφορίας αλλά και παράταση στην προθεσμία εκπόνησης της μελέτης για τη σύνταξη πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων» του προγράμματος «Ηλέκτρα» του Υπ.ΕΝ για το κτήριο του δημαρχείου Βόλου, για δύο μήνες.
Απόφαση θα ληφθεί και για τη 2η τροποποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Βόλου 2020-2023, αλλά και για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία. Θα γίνει παραχώρηση σχολικών χώρων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα ληφθούν κανονιστικές αποφάσεις για τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ.
Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει την ανάθεση μίσθωσης μηχανημάτων για εργασίες κλαδέματος υψηλών και επικίνδυνων δέντρων μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel και την ανάθεση προμήθειας φυτών, υλικών συντήρησης και επισκευής αρδευτικών εγκαταστάσεων, γεωτρήσεων και εργασιών συντήρησης και ανάπλασης χώρων πρασίνου μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Elias.

Συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή
Την ίδια ημέρα, στη 1 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου από την οποία θα γίνει αποδοχή δωρεάς καυσίμων αξίας 99.574,95 ευρώ για την κάλυψη αναγκών του σε καύσιμα κίνησης στον Δήμο μετά τις φυσικές καταστροφές από τις οποίες επλήγη. Επίσης θα εγκριθεί το πρακτικό του διαγωνισμού για την προμήθεια αναλωσίμων υλικών για εκτυπωτές και φωτοαντιγραφικά του Δήμου Βόλου, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 87.814 ευρώ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στον ανακριτή Αλβανός που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στη Σκιάθο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή έλαβε ο 33χρονος Αλβανός που συνελήφθη το…

19 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος:Καταδικάστηκε 41χρονος που έκλεψε κάρτα και έκανε αγορές

  «Πλήρωσε βαριά» ο 41χρονος τις αγορές που έκανε με κλεμμένη τραπεζική κάρτα και συνελήφθη…

19 Δεκεμβρίου 2023

Άλεξ Μπάτι: Το παιδί που εξαφανίστηκε δούλευε σε κατάλυμα για φαγητό και διαμονή – Τι λένε οι άνθρωποι που έζησαν μαζί του

Για την άγνωστη ζωή του Βρετανού εφήβου Άλεξ Μπάτι, που αγνοείτο επί χρόνια, ζώντας στη…

18 Δεκεμβρίου 2023

Πότε πέφτουν οι αργίες και τα τριήμερα του 2024

Τρία τριήμερα αργιών επιφυλάσσει το 2024, με τα περισσότερα να καταλήγουν Δευτέρα, όπως δείχνει το…

18 Δεκεμβρίου 2023

Νέο βίντεο Κασσελάκη: «Το μόνο προϊόν που πωλείται φτηνά στην Ελλάδα, είναι τα κυβερνητικά ψέματα»

Νέο βίντεο για την ακρίβεια ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος…

18 Δεκεμβρίου 2023

Έκλεψαν τον Ιησού βρέφος από φάτνη και ανέβασαν βίντεο στο TikTok ζητώντας λύτρα – Δύο συλλήψεις

Η αστυνομία στη νοτιοανατολική Ισπανία συνέλαβε δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι έκλεψαν ένα αγαλματίδιο που…

18 Δεκεμβρίου 2023