Τοπικά

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η εκμίσθωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων – Τέσσερις προσφορές από εταιρείες

Eκτάκτως συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τη Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί, με θέμα την εκμίσθωση του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστημάτων στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων-Δημητριάδος. Το πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστημάτων βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών σε οικόπεδο εμβαδού 1295,98 μ2. Ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και  επτά υπόγεια. Επίσης δημιουργούνται τρία  καταστήματα στο Ισόγειο, Α΄ όροφο και τμήμα του Α΄ Υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 539.97 μ2 (κύριοι και βοηθητικοί χώροι).
Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις.

Ο πολυώροφος Σταθμός Αυτοκινήτων είναι στεγασμένος, δημοσίας χρήσεως και θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση . Η είσοδος – έξοδος του Σταθμού προβλέπεται στην οδό Φιλελλήνων, με τη διασφάλιση επαρκούς χώρου αναμονής των οχημάτων 3 θέσεις, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.
Όσον αφορά τον τελευταίο όροφο (δώμα) εφόσον γίνει η σχετική τροποποίηση της άδειας οικοδομής από τον εκμισθωτή, μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το οποίο ο εκμισθωτής (Δήμος Βόλου) θα αναλάβει τις εργασίες της Α΄ Φάσης του έργου που περιλαμβάνει την αρχική δόμηση και ο μισθωτής θα αναλάβει την αποπεράτωση και κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ο επιλεγείς μισθωτής δεν απαλλάσσεται της πληρωμής του μισθώματος εάν δεν έκανε χρήση αυτού χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου.
Προσφορές κατέθεσαν τέσσερις εταιρείες. Η πρώτη εταιρεία έκανε προσφορά 371.000 ευρώ, η δεύτερη 132.000 ευρώ, η τρίτη 192.000 ευρώ και η τέταρτη 200.000 ευρώ.
Το τμήμα Δημοτικής Περιουσίας κρίνει συμφέρουσα την πρώτη οικονομική προσφορά, γιατί έχουν προηγηθεί άγονες δημοπρασίες και το ποσό της των 371.000 ευρώ ετησίως υπερβαίνει την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας 360.000 ευρώ αποφέροντας ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό όφελος στον Δήμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το