Τοπικά

Στο Δημαρχείο Βόλου ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Τον κ. Philippe Ray, Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και έγιναν προτάσεις για άμεσες ενέργειες με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.
Ο κ. Ray πρότεινε τη συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο για να προωθηθούν τοπικά προϊόντα στην αγορά της Γαλλίας, καθώς και την προώθηση τουριστικών «πακέτων» με οκταήμερα προγράμματα εντός των περιφερειών Μακεδονίας – Θεσσαλίας (Άγιο Όρος – Θεσσαλονίκη – Όλυμπος – Βόλος – Πήλιο) στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κυρίως του πολιτιστικού τουρισμού.
Ακολούθησε γενική συζήτηση για θέματα προβολής και επικοινωνίας και για τη δημιουργία κινήτρων εκμάθησης γαλλικής γλώσσας των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Γάλλοι τουρίστες, για τους οποίους ο Γενικός Πρόξενος δήλωσε ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.
Το Γενικό Πρόξενο συνόδευσε επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στην πόλη του Βόλου κ. Ρολάν Φίσερ, ο οποίος επί σειρά ετών καταβάλλει προσπάθειες τόνωσης των σχέσεων της πόλης του Βόλου με τη Γαλλία και τους θεσμικούς της φορείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το