Αθλητισμός

Στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης οι αθλήτριες του ΝΟΒΑ, Δεληγιάννη, Φραγκάκη και Καράγγελου

Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Η Εθνική κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο πρόγραμμα του κόμπο έχοντας στη σύνθεσή της τις Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη και Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ.

Ένα ακόμη μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση κατά την διάρκεια των αγώνων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πραγματοποιείται στην Βουδαπέστη. Η Εθνική ομάδα, με μια πολύ νεανική και ελπιδοφόρα σύνθεση, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο πρόγραμμα του κόμπο.

Ήταν το τρίτο μετάλλιο μετά το αργυρό που κατέκτησε η Ελευθερία Πλατανιώτη την Τρίτη στο τεχνικό σόλο και το χάλκινο που πήρε η ίδια πρωταγωνίστρια χθες Τετάρτη στο ελεύθερο σόλο. Ήταν συνολικά το 8ο μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιτυχία έχει και βολιώτικο χρώμα, αφού μέλη της ομάδας είναι τρεις συμπολίτισσές μας. Ο λόγος για τις Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη και Ζωή Καράγγελου, οι οποίες ανήκουν στον ΝΟΒΑ και εκπροσώπησαν την καλλιτεχνική κολύμβηση της πόλης μας με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με 89.1000, έναντι 94.1000 της Ουκρανίας που πήρε την πρώτη θέση και 86.0667 της Λευκορωσίας που πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Τα κορίτσια που μετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, Ελένη Δεληγιάννη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το