Τοπικά

Στο αρχείο από την Εισαγγελία του Βόλου η υπόθεση θανάτου του Βασίλη Μάγγου

Καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει συμπλοκή μεταξύ του 27χρονου Βας. Μάγγου και αστυνομικών, στις 14 Ιουνίου 2020, με τον θάνατο του νέου, ένα μήνα αργότερα, στις 13 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Η υπόθεση του θανάτου του 27χρονου τέθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου στο αρχείο, καθώς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, «το σώμα του δεν φέρει κακώσεις από ασκηθείσα σε βάρος του βία», ενώ ως αιτία θανάτου του αποδίδεται το «εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, που συνδέεται με λήψη εξαρτησιογόνων ουσιών»… Η νεκροψία – νεκροτομή πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, παρουσία εισαγγελέα. Η ιατροδικαστική έκθεση καταρρίπτει όλες εκείνες τις πληροφορίες που είχαν δει πέρυσι το φως της δημοσιότητας, ότι ο 27χρονος Βασ. Μάγγος είχε χάσει τη ζωή του εξαιτίας της βίας που είχε ασκηθεί σε βάρος του από αστυνομικούς, στη διάρκεια επεισοδίου στις 14 Ιουνίου, έξω από το δικαστικό μέγαρο Βόλου. Μάλιστα κατά της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν φέρεται να εξέφρασε αντίρρηση ούτε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του εκλιπόντα, όπως επισημαίνεται σχετικά. Τον Βασ. Μάγγο φέρεται να είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις του στο κρεβάτι του η μητέρα του, που είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, ο γιατρός του οποίου απλά είχε βεβαιώσει τον θάνατό του.

Την Αστυνομία μάλιστα φέρεται να ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Με σεβασμό στη μνήμη του παλληκαριού η «Θ» δεν δίνει στην δημοσιότητα άλλα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται και ένα τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο, που φέρεται να είχε ο 27χρονος το πρωί της ημέρας που βρέθηκε νεκρός και στο οποίο είχε κληθεί πάλι το ΕΚΑΒ από διερχόμενους, τον 27χρονο ωστόσο να «αρνήθηκε με επιθετικό τρόπο», να διακομιστεί στο Νοσοκομείο. Στο μεταξύ συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για την συμπλοκή του 27χρονου Βας. Μάγγου με αστυνομικούς μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Βόλου, στις 14 Ιουνίου 2020, επεισόδιο για το οποίο διενεργήθηκε και ΕΔΕ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνα με την οποία, φέρεται να παραπέμπονται τρεις αστυνομικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σώματος. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι ξυλοδαρμός από αστυνομικούς, ότι δεν διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπως ο ίδιος ζητούσε και ότι δεν του χορηγούσαν νερό στη διάρκεια της κράτησής του. Σημειώνεται ότι ο 27χρονος δεν είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο, όταν αφέθηκε ελεύθερος από την Αστυνομική Διεύθυνση στις 5μ.μ., αλλά φέρεται να μετέβη στο Αχιλλοπούλειο στις 9 το ίδιο βράδυ. Σχετικά με την συμπλοκή είχε γίνει καταγγελία από Ελληνίδα που ζει στο Παρίσι, στον Συνήγορο του Πολίτη, επισυνάφθηκε σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, καθώς και ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο 2χρονος Βασίλης είχε σπασμένα πλευρά, όταν μετέβη στο Αχιλλοπούλειο… Στο Νοσοκομείο νοσηλεύτηκε τέσσερις ημέρες. Η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς μήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το