Τοπικά

Στο αυτόφωρο δύο αφισσοκολλητές στη Λάρισα

afisses

Στη σύλληψη δύο Λαρισαίων αφισοκολλητών, προχώρησαν προχθές το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας για παραβάσεις του… Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Σερ. Καφετζή να σημειώνει ότι οι έλεγχοι για την παράνομη αφισοκόλληση θα ενταθούν ενώ θα επεκταθούν και στις διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές που «αυθαίρετα τοποθετούνται κοντά σε διαβάσεις σε κομβικά σημεία και φωτεινούς σηματοδότες, αποσπώντας την προσοχή των οδηγών», προκαλώντας «αρνητικές επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια των οδηγών».

Σημεία όπως φωτεινοί σηματοδότες και στύλοι δημοτικού φωτισμού ή της ΔΕΗ, που επιλέγονται από τους διοργανωτές εκδηλώσεων και δη τους αφισοκολλητές, που εκμεταλλεύονται είτε την προσωρινή στάθμευση των οδηγών ή το πολυσύχναστο της διάβασης, ακριβώς για να διαφημίζουν την όποια εκδήλωση.

Οι δύο Λαρισαίοι αφισοκολλητές, 43 και 62 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από αστυνομικούς της Τροχαίας, να αναρτούν διαφημιστικές χάρτινες αφίσες που αφορούσαν σε εκδηλώσεις των επόμενων ημερών, στη διασταύρωση της εθνικής οδό Λάρισας – Κοζάνης με την οδό Σανδράκη, στο ύψος του κυκλικού κόμβου.

Οι δύο Λαρισαίοι συνελήφθησαν με βάση το άρθρο 10 του ΚΟΚ και στο πλαίσιο του αυτοφώρου οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Για να αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι – αφού πρώτα προσδιορίσθηκε τακτική δικάσιμος – καθώς πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα παράβαση.

Πηγή : εφημερίδα Ελευθερία

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το