Τοπικά

Στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας – Από το Παρίσι η πρώτη πτήση στις 4 Ιουλίου

To πολιτικό αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, με αφορμή το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από την 1η Ιουλίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έδωσαν το «παρών» όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες που εμπλέκονται με την ομαλή λειτουργία του θεσσαλικού αερολιμένα.


Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως έγινε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για την υλοποίηση από 1η Ιουλίου ενός νέου προγράμματος για την καλύτερη ασφάλεια της χώρας. Δηλαδή κάθε εισερχόμενος επισκέπτης στη χώρα θα υπόκειται σε συγκεκριμένες διαδικασίες, στη συμπλήρωση ενός εντύπου και ανάλογα με τις πληροφορίες που έχει δώσει, θα αξιολογείται από ομάδα επιστημόνων. Επίσης θα τεστάρονται δειγματοληπτικά όλοι εισερχόμενοι στη χώρα. Είναι κάτι καινούριο και πιστεύουμε ότι όλοι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια της χώρας.


Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «από την 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια και θα δέχονται πτήσεις από το εξωτερικό. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα τρέξει ο προγραμματισμός».

Ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου κ. Κώστας Ευσταθίου επισήμανε πως «το αεροδρόμιο ανοίγει την 1η Ιουλίου και η πρώτη πτήση έρχεται στις 4 Ιουλίου από το Παρίσι με την εταιρεία transavia και 145 επιβάτες, ενώ η επόμενη πτήση που θα ακολουθήσει, θα έχει 160 άτομα σε σύνολο 178 θέσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε πως σε αυτό το διάστημα που θα έχουμε τις πτήσεις, θα πάμε καλά. Άλλες εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί, είναι η Condor, η EasyJet και άλλες.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου θα δεχθεί την πρώτη του πτήση από το εξωτερικό μεθαύριο Τετάρτη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το