Τοπικά

Στο 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας “Θ”

paralia

Στο 90% ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας, στην έναρξη της πιο τουριστικής εβδομάδας του καλοκαιριού, καθώς πλησιάζουμε στο Δεκαπενταύγουστο και οι άδειες στους εργαζόμενους έχουν δοθεί.

Πολλά ξενοδοχεία είναι γεμάτα από κόσμο, ενώ τα τηλεφωνήματα είναι συνεχή στις ρεσεψιόν των καταλυμάτων από Έλληνες που έστω και για λίγες ημέρες αναζητούν μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης.

Οι ελκυστικές τιμές των ξενοδόχων έχουν παίξει ρόλο, προκειμένου να σημειώνεται τόσο μεγάλο ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας και μάλιστα προερχόμενο και από πολλούς Έλληνες.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης «η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας άγγιζε χθες ακόμη και το 90% σε ορισμένες περιοχές. Είναι πολλοί οι Έλληνες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή μας πλέον και ένας λόγος που ήρθαν εδώ, είναι εκτός από την φυσική ομορφιά του νομού, και το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι έχουν προχωρήσει σε ελκυστικές τιμές. Για παράδειγμα το δωμάτιο για να διαμείνει μια τετραμελής οικογένεια και μάλιστα σε καλό χώρο διαμονής άγγιζε την ημέρα τα 70-80 ευρώ. Βέβαια αυτές οι τιμές, καθώς πλησιάζουμε προς το Δεκαπενταύγουστο μπορεί να αυξηθούν εν μέρει».

Οι ξενοδόχοι μετά τη ζημιά που υπέστησαν με τα capital controls ελπίζουν τουλάχιστον να τονωθούν για 20-30 ημέρες προσμένοντας να υπάρχει κάποια κίνηση μέχρι και τα τέλη του μηνός.

Ο κ. Ζαφείρης τόνισε χαρακτηριστικά πως «η καταστροφή έχει ήδη επέλθει. Γιατί χάθηκαν ο Ιούνιος αλλά και ο Ιούλιος. Οι ξένοι τουρίστες έφυγαν και με δυσκολία θα γυρίσουν για φέτος. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε για την επιβίωσή μας ελπίζοντας λίγο στον Αύγουστο, αλλά μην νομίζει κανείς ότι μετά το καλοκαίρι, και καθώς έρθει ο Οκτώβριος, δεν θα υπάρξει το φαινόμενο να παραδώσουν οι ξενοδόχοι τα κλειδιά των ξενοδοχείων, επειδή δεν θα μπορούν να τα λειτουργήσουν. Και το ζήτημα δεν είναι μόνο τι γίνεται στην οικονομία, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα είχαμε πραγματοποιήσει στα τέλη Μαΐου μια ημερίδα και καταλήξαμε σε κρίσιμα συμπεράσματα με τη βοήθεια ειδικών για κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε διάφορους τομείς, όπως στο αεροδρόμιο. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς, όπως είναι η περιφέρεια, αν και θα έπρεπε. Γιατί το ζήτημα είναι να υπάρξει και κάποιος σχεδιασμός για την ερχόμενη τουριστική χρονιά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το