Τοπικά

Στο 8ο Γυμνάσιο – 8ο ΓΕΛ Βόλου η α΄ φάση του 19ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Βιολογίας

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στο 8ο Γυμνάσιο – 8ο ΓΕΛ Βόλου ( τηλ. σχολείου 2421051118- 2421071072 ) θα πραγματοποιηθεί η Α΄ φάση του 19ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Βιολογίας (ΠΔΒ) 2023 (τοπικός διαγωνισμός) για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας.
O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ), που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους, μέχρι 27/1/2023, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://pdbio.pev.gr/ με τη συμπλήρωση και υποβολή της σχετικής φόρμας – δήλωσης.
Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό
O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ) στοχεύει στην αναβάθμιση της επιστήμης της Βιολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ανάδειξη του ρόλου της στον επιστημονικό εγγραμματισμό των αυριανών πολιτών. Ο ΠΔΒ θα διεξαχθεί φέτος σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Ο διαγωνισμός γίνεται σε τρεις φάσεις. Οι τέσσερις (4) μαθητές/τριες με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 34η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, η Βιολογία περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι/ες στην τελευταία τάξη Λυκείου.
Η εξεταστέα ύλη για την πρώτη (1η) φάση του ΠΔΒ περιλαμβάνει την διδακτέα ύλη της κάθε τάξης που έχει καθοριστεί για την σχ. χρονιά 2022-23.
Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://pdbio.pev.gr/ και στα τηλέφωνα του εξεταστικού κέντρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το