Τοπικά

Στο 85- 90% οι εμβολιασμοί στις φυλακές της Μαγνησίας

 

Αρκετά υψηλά είναι τα ποσοστά των εμβολιασμών στις φυλακές Βόλου, αλλά και στις φυλακές Κασσαβέτειας.
Στις φυλακές Βόλου, οι εμβολιασμοί στους κρατούμενους αγγίζουν το 90 – 95%, με το ποσοστό αυτό να διαφοροποιείται ανάλογα με τις μεταγωγές των κρατουμένων από τα διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα.
Να σημειωθεί ότι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου – φυλακές Βόλου, κρατούνται άτομα ηλικίας 19 – 25 ετών. Ο εμβολιασμός γίνεται στο ιατρείο των φυλακών.
Αρκετά υψηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμών στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Βόλου, όπου εκεί το ποσοστό κυμαίνεται στο 80%, καθώς υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι έχουν νοσήσει κι άλλοι που επιλέγουν να κάνουν rapid test για να πηγαίνουν στη δουλειά τους.
Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας. Γύρω στο 85 – 90% των κρατουμένων είναι εμβολιασμένοι, ενώ υπάρχουν και κρατούμενοι άνω των 60 ετών οι οποίοι είναι επίσης εμβολιασμένοι. Ο εμβολιασμός γίνεται είτε στο ιατρείο των φυλακών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατούμενοι μεταφέρονται και στο Κ.Υ. Αλμυρού για να εμβολιαστούν.
Υψηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμών και στους υπαλλήλους των φυλακών – σωφρονιστικούς κι εξωτερικής φρουράς, όπου κυμαίνονται περίπου στο 70% .
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια οι φυλακές πέρασαν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στα κρατητήρια

Υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα τηρούνται και για τους κρατούμενους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Όσοι συλλαμβάνονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και κρατούνται στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, τους γίνεται self test, ενώ, αν κάποιος κρατούμενος παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, τότε μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Βόλου, για rapid test και μοριακό.
Η Αστυνομία όμως, είναι υπεύθυνη και για κρατούμενους οι οποίοι έρχονται στον Βόλο από άλλες φυλακές είτε για να δικαστούν εδώ είτε για να οδηγηθούν στον Ανακριτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κρατούμενοι παραλαμβάνονται από τους αστυνομικούς με αρνητικό rapid test το οποίο έχει δοθεί από το σωφρονιστικό κατάστημα από το οποίο κρατούνταν.
H DW, σε συνεργασία με άλλες 12 δημοσιογραφικές αίθουσες σύνταξης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοσιογραφίας Δεδομένων (European Data Journalism Network), συνέλεξε στοιχεία από 29 χώρες, τα οποία αποτυπώνουν τα κρούσματα και τους θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό σε φυλακές, τον τρόπο διεξαγωγής των εμβολιασμών, αλλά και τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το