Τοπικά

Στο 80% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για το τριήμερο – Θετικό μήνυμα ενόψει Πάσχα

Στο 80% ανήκαν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ένα πολύ καλό ποσοστό δεδομένων βέβαια των ευρύτερων συνθηκών, που επιβεβαιώνει τη δημοφιλία της περιοχής για την έλευση πολλών επισκεπτών από διάφορα μέρη της χώρας.
Το ποσοστό πληρότητας ήταν γύρω στο 70% μέχρι και τις προπαραμονές της εθνικής επετείου, αλλά τελικά σκαρφάλωσε στο 80%. Ο Βόλος, η Πορταριά, η Μσκρινίτσα, οι Μηλιές, η Τσαγκαράδα και βέβαια άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί γέμισαν από επισκέπτες.
Ο πολύ καλός καιρός κα το τριήμερο που προέκυψε, καθώς η αργία της εθνικής επετείου συνέπεσε χρονικά με την Παρασκευή ήταν δύο πολύ ισχυρά κίνητρα για τον κόσμο, προκειμένου αν εκδράμει και αν περάσει όμορφα.
Η παρουσία των επισκεπτών ήταν έντονη στου χώρους εστίασης των παραλιακών τουριστικών οικισμών αλλά και στην πόλη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης δήλωσε πως «είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση των επισκεπτών για το τριήμερο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου η οποία διαμορφώθηκε στο τελικά στο 80%. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι και ένα καλό μήνυμα ενόψει του Πάσχα που πλησιάζει».
Οι ξενοδόχοι υπογραμμίζουν πως αυτή η υψηλή προσέλευση σημειώθηκε σε μια περίοδο με έξαρση της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, αν και οι ίδιοι καταφέραν και κρατούν σταθερές τις τιμές των δωματίων εδώ και χρόνια. Φαίνεται, όμως πως είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία των πολτών να ξεσκάσουν από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, με πανδημία, πόλεμο στην Ουκρανία και ανατιμήσεις, που τους ώθησαν να φύγουν από τις πόλεις και να χαλαρώσουν στην εξοχή του Πηλίου.

120 δόσεις

Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε αναφέρθηκε και στα οικονομικά αιτήματα των ξενοδόχων λέγοντας πως ζητάμε από την κυβέρνηση να επαναφέρει τις 120 δόσεις που υπήρχαν πριν την πανδημία και από τις οποίες κάποιες δυστυχώς απεντάχθηκαν. Υπάρχουν συζητήσεις με την κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα, αλλά δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να προκρίνεται κάποια λύση. Πριν την έλευση της πανδημίας ίσχυαν οι 120 δόσεις για όσους είχαν φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές ως απόρροια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Αρκετοί είχαν ενταχθεί στις ρυθμίσεις αυτές, αλλά με την έλευση της πανδημίας δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν να πληρώσουν τις δόσεις, αφού τα ξενοδοχεία τους έμειναν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κλειστά. Τώρα όμως ζητούν να ενταχθούν ξανά και αυτή τη δυνατότητα πρέπει αν τη δώσει η κυβέρνηση».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το