Τοπικά

Στο 70% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας την Πρωτοχρονιά

Στο 70% ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας για το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για δύο διανυκτερεύσεις. Σε σχέση με πέρυσι η πληρότητα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.
Βέβαια η παραπληροφόρηση που υπήρξε στον κόσμο πανελλαδικά, ότι δηλαδή το Πήλιο ήταν αποκλεισμένο από τα χιόνια, ενώ όλοι οι οδικοί άξονες ήταν ανοιχτοί, έπαιξε για ακόμη μια φορά αρνητικό ρόλο, καθώς αφενός σημειώθηκαν ακυρώσεις σε κρατήσεις, αφετέρου άλλοι επισκέπτες που ενδιαφέρθηκαν να έρθουν στη Μαγνησία, για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, αποθαρρύνθηκαν και έμειναν στις εστίες τους.
Η Πορταριά, η Μακρινίτσα και ο Βόλος πλημμύρισαν για ακόμη μια φορά από κόσμο. Στα ξενοδοχεία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από επισκέπτες, που απόλαυσαν το χιόνι και τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Πήλιο η πληρότητα στα ξενοδοχεία κυμάνθηκε μεταξύ 50-60%. Βέβαια και οι τουρίστες που επέλεξαν αυτές τις περιοχές του Πηλίου, στάθηκαν πολύ τυχεροί, τόσο από την ποιότητα των υπηρεσιών, όσο και το όμορφο φυσικό περιβάλλον.
Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργος Ζαφείρης επισήμανε πως «η πληρότητα για την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας κυμαίνεται γύρω στο 70%, όταν πριν μια εβδομάδα, τα Χριστούγεννα, ήταν γύρω στο 90%. Για την Πρωτοχρονιά τα πράγματα θα μπορούσε να είναι και καλύτερα, αλλά και πάλι υπήρξε παραπληροφόρηση από διάφορα ΜΜΕ ανά την Ελλάδα, που διέδιδαν πως στο Πήλιο, τα χωριά είναι αποκλεισμένα από το χιόνι, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να έχουμε κάποιες ακυρώσεις, ενώ πολλοί άλλοι αποθαρρύνθηκαν, να έρθουν. Και φυσικά κανένα χωριό δεν ήταν αποκλεισμένο, ενώ η κίνηση στους δρόμους γινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «και την Πρωτοχρονιά η μεγάλη πληρότητα, κοντά στο 90% παρατηρείται στο Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, ενώ στις άλλες περιοχές του Πηλίου κυμαίνεται πιο κάτω».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το