Τοπικά

Στο 60% της δυναμικής της η κίνηση στον Βόλο

Μια ακόμα ανάσα από τον αναπνευστήρα περιμένει να πάρει σήμερα η αγορά που θα είναι ανοιχτή καθώς η κίνηση παραμένει υποτονική γιατί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που ολοκληρώνονται αύριο, δεν έδειξαν δυναμική λόγω των περιορισμένων ημερών, ενώ το σύστημα του click in shop και away αποτρέπει αρκετούς καταναλωτές και δυσκολεύει πολλούς επιχειρηματίες.
Το γεγονός δε ότι η εστίαση λειτουργεί επίσης με περιορισμούς, αλλά και το ότι μια οικογένεια θα πρέπει να βρει διαθέσιμα ραντεβού την ίδια ώρα για όλα τα μέλη της σε ένα κατάστημα, καθιστά περισσότερο διεκπεραιωτική τη διαδικασία των αγορών, παρά διασκέδαση, όπως ήταν τα χρόνια προ κορωνοϊού.
Ο τζίρος της πασχαλινής περιόδου ήταν χαμηλός και όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Απ. Οντόπουλος παρατηρείται στην παρούσα συγκυρία μια δυναμική, αλλά θα εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες με άρση των περιορισμών στην εστίαση και με το άνοιγμα του τουρισμού.
«Δουλεύουμε με το 60% των δυνατοτήτων μας. Η αγορά είναι αλληλένδετη με τον τουρισμό και την εστίαση. Όσο ο τουρισμός είναι κλειστός και η εστίαση με περιορισμούς οι δυσκολίες θα είναι τεράστιες, γιατί και εμείς με περιορισμούς λειτουργούμε», είπε ο κ. Οντόπουλος.

Στη γραμμή εκκίνησης οι Έλληνες για του Αγίου Πνεύματος
Η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων στον Νομό ετοιμάζεται να λειτουργήσει μετά την 1η Ιουνίου. Έλληνες, Γερμανοί, Βρετανοί και Αυστριακοί έχουν κάνει κρατήσεις για μετά τις 20 Ιουνίου στο Πήλιο, που επενδύει στους Ισραηλινούς για να καλύψει τον χαμένο Μάιο και Ιούνιο, με αφίξεις τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο. Οι Έλληνες για Ιούλιο και Αύγουστο έχουν κάνει κρατήσεις για επταήμερα και δεκαήμερα.
«Το 2020 κυμανθήκαμε στο -80% από το 2019. Το 2021 θα είμαστε 40% πάνω από το 2020. Ελπίζουμε, πιστεύουμε, δουλεύουμε γι’ αυτό μέσα σε συνθήκες απερίγραπτες, αλλά θα το καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Κώστας Λεβέντης και σημείωσε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι εξαιρετικό από άποψη κίνησης (δεδομένων των συνθηκών και των απαγορεύσεων), καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως οι Έλληνες θα μετακινηθούν μαζικά.
«Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι ένα σημείο εκκίνησης και μετά για 20 Ιουνίου ξεκινούν οι κρατήσεις και όλοι έχουμε αισιοδοξία για τα νούμερα που βλέπουμε», σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το