Τοπικά

Στο 60% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στη Μαγνησία

Για πληρότητες στα ξενοδοχεία που αγγίζουν το 60% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης. Οι προορισμοί για τους επισκέπτες είναι όλη η Μαγνησία, με τα «πρωτεία» να κρατούν Βόλος, Πορταριά και Μακρινίτσα. Η πλειονότητα των κρατήσεων αφορά σε 3 μέρες και 2 διανυκτερεύσεις, με τις τιμές να βρίσκονται στα επίπεδα του 2010.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως οι πληρότητες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι περίπου στο 60%, αναφέροντας πως από ό,τι φαίνεται πάει αρκετά καλά η κίνηση.
Οι κρατήσεις αφορούν σε όλη τη Μαγνησία, με τις περισσότερες προτιμήσεις να είναι ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα.
«Πρόκειται για ένα καλό σημάδι για τον κλάδο των ξενοδοχείων, αν δεν υπάρξει κάτι άλλο, που θα «φρενάρει» την κατάσταση» τόνισε ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, προσθέτοντας πως «αναμένεται να αρχίσουμε σιγά-σιγά και να περπατάμε καλά».
Ο ίδιος επισήμανε πως τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά στον ορεινό όγκο, είναι περίπου στο 50%.
Όσον αφορά στις πληρότητες των ξενοδοχείων σημείωσε πως «ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα».
Η συντριπτική πλειονότητα των κρατήσεων για την Καθαρά Δευτέρα αφορά σε διαμονή 3 ημερών και 2 διανυκτερεύσεων, με τις τιμές να είναι στα επίπεδα του 2010, από 60 έως 120 ευρώ τη βραδιά, με δείπνο και πρωινό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, η απελευθέρωση των μέτρων που ισχύει από το Σάββατο, βοήθησε ώστε οι εκδρομείς να κλείσουν για τους προορισμούς τους.
Ο κ. Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε πως «τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω του κορωνοϊού, ήμασταν σχεδόν κλειστά. Αν γίνει μια σύγκριση με το 2019, πιστεύω πως φέτος θα είμαστε λίγο πιο κάτω στις πληρότητες», προσθέτοντας πως «οι ξενοδόχοι δεν περιμένουν να ζήσουν από ένα τριήμερο».
Ο ίδιος επισήμανε πως ο κλάδος περιμένει να δει τι θα γίνει και με τα συνέδρια, τα οποία, όπως είπε, δυστυχώς, δεν γίνονταν μέχρι σήμερα. «Θέλει λίγο χρόνο για να πάρει μπροστά κι αυτό το κομμάτι, αλλά και γενικότερα οι εκδηλώσεις, οι οποίες πιστεύω πως κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται, βελτιώνοντας την εικόνα» κατέληξε.

Ανοιχτό σήμερα κι αύριο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου για σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και αύριο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου θα είναι ανοικτό.
Για σήμερα Παρασκευή θα λειτουργούν το Πήλιο 2, 3 και 5, για το δε Σάββατο όλα τα lift (Πήλιο 1, 2, 3, 4, 5) και όλες οι πίστες ανοικτές και τις 2 μέρες. Για την Κυριακή, λόγω των άσχημων μετεωρολογικών προβλέψεων, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου δε θα λειτουργήσει.
«Το χιόνι είναι αρκετό, παγωμένο και οι πίστες πολύ καλά πατημένες και έτοιμες να σας υποδεχτούν» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το