Τοπικά

Στο 60-70% η πληρότητα σε ξενοδοχεία Βόλου και Πορταριάς για την 28η Οκτωβρίου “Θ”

PORTARIA

Το γεγονός ότι η 28η Οκτωβρίου πέφτει στη μέση της εβδομάδας και δεν δημιουργείται τριήμερο σε συνδυασμό με τον πονοκέφαλο που προκαλούν σε πολλούς συμπολίτες ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις, έπαιξαν φαίνεται ρόλο στην μη εκδήλωση κάποιας ιδιαίτερης τουριστικής κίνησης για την εθνική επέτειο στη Μαγνησία.

Οι περισσότεροι τουρίστες μάλιστα αφίχθησαν προχθές Δευτέρα και θα παραμείνουν μέχρι και σήμερα, δηλαδή για δύο βράδια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τρία βράδια. Επίσης και το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξε κάποια κινητικότητα από Θεσσαλονικείς κυρίως, αφού υπήρχε η αργία της Δευτέρας με τον πολιούχο του Αγίου Δημητρίου.

Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ξενοδόχων και του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου κ. Κώστας λεβέντης τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη τουριστική κίνηση για την εθνική επέτειο. Η όποια κινητικότητα έλευσης επισκεπτών παρατηρείται κυρίως σε Βόλο και Πορταριά και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές. Άλλωστε αυτή την περίοδο τα ξενοδοχεία απευθύνονται στην ελληνική αγορά που είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη με όλα τα οικονομικά γεγονότα. Ουσιαστικά μόνο οι έχοντες μπόρεσαν να εκδράμουν για την εθνική επέτειο, αλλά ακόμη και αυτοί περιόρισαν τις ημέρες διανυκτέρευσης.

Και συμπλήρωσε ότι ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος και θα πρέπει οι ξενοδόχοι να προωθούν συνεχώς νέα προϊόντα που θα είναι ελκυστικά στους Έλληνες αλλά και στους ξένους.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων μαγνησίας κ. Γιώργου Ζαφείρη που τόνισε πως η τουριστική κίνηση είναι υποτονική και μας δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό, καθώς από δω και πέρα η μόνη περίοδος που πάλι θα αναμένουμε μια τουριστική κίνηση, είναι τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, της τοπικής ένωσης ξενοδόχων η πληρότητα των ξενοδοχείων σε Βόλο και Πορταριά κυμαίνεται στο 60-70%, στο κεντρικό Πήλιο στο 40% και στο Ανατολικό Πήλιο στο 50%.

«Και να σκεφθεί κανείς ότι πολλά καταλύματα στο Ανατολικό Πήλιο δεν έχουν ανοίξει, επομένως η μείωση του ποσοστού πληρότητας μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πάντως οι επισκέπτες έρχονται στην περιοχή για να διανυκτερεύσουν δύο ημέρες και πιο σπάνια τρεις ημέρες» ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.

Μειωμένα και προς το εξωτερικό

Παράλληλα πολύ υποτονική ήταν η κίνηση Βολιωτών και για προορισμούς του εξωτερικού. Και, όσοι εξέδραμαν, σχεδόν όλοι επέλεξαν να μετακινηθούν οδικώς σε προορισμούς, όπως η Κωνσταντινούπολη, το Βουκουρέστι. Μάλιστα ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως αυτή την περίοδο εκδράμουν, όσοι δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το