Τοπικά

Στο 5ο Δημοτικό Βόλου θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα

Στο 5ο Δημοτικό Βόλου θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά το τμήμα διδασκαλίας και ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία για τα προσφυγόπουλα μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Εκτιμάται ότι στο σχολείο θα φοιτήσουν γύρω στους δεκαπέντε μαθητές οι οποίοι διαμένουν με τους γονείς τους στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Είναι η τρίτη χρονιά που θα λειτουργήσει τμήμα ΔΥΕΠ για αυτά τα παιδιά. Πρόπερσι το τμήμα είχε λειτουργήσει στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, πέρυσι στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, ενώ φέτος ήρθε η σειρά του 5ου Δημοτικού Βόλου.

«Μετά από ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων προτείναμε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στο υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσει στο σχολείο τμήμα ΔΥΕΠ για τα προσφυγόπουλα και είμαστε ικανοποιημένοι που το αίτημά μας έγινε αποδεκτό» τόνισε ο διευθυντής του 5ου Δημοτικού Βόλου κ. Απόστολος Ατσιάς που πρόσθεσε πως «με το άνοιγμα των σχολείων θα συνεδριάσει το σχολικό συμβούλιο για την ενημέρωση και των γονέων».
Το σχολείο έχει πλούσια δράση στην ανακύκλωση υλικών και στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση για τα θέματα του περιβάλλοντος.
Πλέον επεκτείνει τη δράση του και στα ζητήματα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.


Εξηγώντας τους λόγους που ενδιαφέρθηκε το σχολείο για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων, ο κ. Ατσιάς ανέφερε πως «είναι στο προφίλ του σχολείου μας να υλοποιεί τέτοιες δράσεις και να φιλοξένει αυτές τις δομές. Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια και στην αποδοχή του διαφορετικού και θεωρούμε ότι ο ρόλος ενός σχολείου είναι να μορφώνει όλα τα παιδιά».
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή την περίοδο δημιουργείται και η αίθουσα που θα φιλοξενήσει τους μαθητές.

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός αναμένεται να αναλάβει τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων, όπως συνέβαινε άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια. Το ενδιαφέρον έγκειται στο διδακτικό ωράριο, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Ατσιάς «με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση δεν αποκλείεται η φοίτηση των παιδιών αυτών να είναι στο πρωινό διδακτικό ωράριο. Δηλαδή τρεις ώρες θα βρίσκονται στο τμήμα τους όπου θα έχουν τη γλωσσική ενίσχυση και στο υπόλοιπο διδακτικό ωράριο θα μπαίνουν στις τάξεις ανάλογα με την ηλικία τους και θα παρακολουθούν τα μαθήματα.

Σημειώνεται πως μέχρι και πέρυσι η φοίτηση των παιδιών από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα διεξαγόταν από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Φαίνεται, όμως πως και στο δημοτικό τείνει να εφαρμοστεί αυτό που ίσχυσε πέρυσι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, δηλαδή να φοιτούν οι μαθητές αυτοί το πρωί, ώστε να επιτυγχάνεται ακόμη περισσότερο η κοινωνικοποίησή τους μέσα στην εκπαίδευση και η ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το